X

Coaliţia dreapta/extremă-dreapta rămâne favorită înainte de alegerile din Italia

Coaliţia dreapta/extremă-dreapta rămâne favorită în sondajele de opinie înainte de alegerile legislative din 4 martie din Italia, deşi nu se prefigurează nicio majoritate, iar milioane de alegători sunt în continuare indecişi, relatează vineri AFP, potrivit agerpres.

Legea italiană interzice publicarea de sondaje începând de vineri seara, cu 15 zile înainte de scrutin.

Citeşte şi: Tăntălăul şi gogomanul. Doi chinezi sunt cei mai proşti hoţi din istorie – VIDEO

‘Nicio majoritate posibilă’, titrează cotidianul de stânga La Repubblica. ‘Nicio majoritate’, titrează şi Corriere della Sera.

Potrivit Institutului You Trend, care realizează o medie a sondajelor efectuate în ultima săptămână de şapte instituţii de sondare a opiniei publice, coaliţia dreapta/extremă-dreapta conduce detaşat în intenţiile de vot cu 37,2% însă, ţinând cont de sistemul electoral proporţional şi majoritar, acest lucru este insuficient pentru a obţine majoritatea în parlament.

În cadrul acestei coaliţii, Forza Italia (dreapta) este creditată cu 16,8% din intenţiile de vot, Liga Nordului a lui Matteo Salvini (extremă-dreapta) 13,2% din intenţiile de vot şi micul partid de extremă-dreapta Fratelli d’Italia (FDI) 4,7%.

Mişcarea 5 Stele (M5S, populistă şi antisistem) rămâne primul partid în intenţiile de vot (27,8%) în alegerile din 4 martie din Italia.

Citeşte şi: Un distrugător rus a luat foc în portul din Vladivostok – VIDEO

Coaliţia de stânga este creditată cu 27,4% din voturi, dintre care 22,9% pentru Partidul Democrat (PD, la putere).

‘Ar fi nevoie de un magician pentru a ghici acum ce se va întâmpla peste 15 zile’, a avertizat Antonio Noto, expert în sondaje. ‘Zece milioane de alegători nu au decis încă dacă vor vota sau nu şi dacă da, pentru cine vor vota’, a mai spus el .

În 2013, M5S era creditat cu 20% din intenţiile de vot în ultimele sondaje publicate cu două săptămâni înainte de ziua alegerilor, când a obţinut 25% din voturi.

Tags: alegeriForza ItaliaFratelli d'Italiaitalialiga norduluiMatteo SalviniMişcarea 5 Stele
Categorii: Diaspora