X

Coaliţia de guvernare din Austria ar putea fi un model pentru viitoarele guverne germane, afirmă un lider AfD

Coaliţia aflată la putere în Austria, formată din consevatori şi extrema-dreaptă, ar putea fi un model pentru viitoarele guverne germane, a declarat sâmbătă pentru agenţia de presă dpa un lider al partidului radical de dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) de la Berlin, potrivit agerpres.

Austria este condusă de şapte luni de o coaliţie formată din Partidul Popular (ÖVP, conservator) al cancelarului Sebastian Kurz şi Partidul Libertăţii (FPÖ), de extrema-dreaptă.

Citește și : Trump va candida pentru un nou mandat în 2020 (presă)

Coaliţia din Austria a făcut “o muncă excelentă prin formarea rapidă a guvernului şi prin implementarea acordului de coaliţie”, a spus Alice Weidel, şefa grupului parlamentar al AfD (partid anti-imigranţi).

Întrebată dacă acest model ar putea fi transferat Germaniei, Alice Weidel a spus că este posibil, dar nu cu actualele persoane şi diferenţe de opinie.

Citește și : Theresa May atenționează: „Riscăm să nu mai fie niciun Brexit”

Fondat în 2013, partidul AfD a intrat în parlamentul german pentru prima dată anul trecut. Formaţiunea a perturbat profund peisajul politic din Germania, îngreunând eforturile partidelor tradiţionale de a forma coaliţii.

Tags: AfDAlice WeidelAustriaCoaliţiaconsevatorimodelPartidul PopularSebastian Kurz
Categorii: Diaspora