Coaliţia internaţională face DEZASTRU în rândul civililor din Raqqa. Cel puţin 84 de oameni nevinovaţi au fost ucişi

Publicat:

Raiduri aeriene efectuate în martie în apropiere de Raqqa, în Siria, de către coaliţia internaţională antijihadistă condusă de SUA au provocat moartea a cel puţin 84 de civili, între care 30 de copii, potrivit unui raport difuzat luni de organizaţia internaţională pentru apărarea drepturilor omului Human Rights Watch (HRW), relatează AFP, conform agerpres.

Într-un raport intitulat ‘Toate precauţiile posibile?: Atacurile aeriene ale coaliţiei împotriva SI în Siria fac victime printre civili’, ONG-ul indică faptul că două atacuri au vizat o şcoală în care se aflau familii strămutate la Mansourah, precum şi o piaţă şi o brutărie la Tabqa, două sate la vest de Raqqa.


VEZI şi: Imagini ŞOCANTE din Italia. Un avion militar de ultimă generaţie S-A PRĂBUŞIT în mare

Potrivit HRW, care citează martori, combatanţi ai grupării jihadiste Statul Islamic (SI) se aflau în zonă, dar zeci sau poate sute de civili se aflau de asemenea acolo.

‘Aceste atacuri au provocat moartea a zeci de civili, între care copii, care se refugiaseră într-o şcoală în care aşteptau la coadă pentru a cumpăra pâine’, a declarat Ole Solvang, un responsabil al HRW.

‘Dacă forţele coaliţiei nu ştiau că în aceste locuri se aflau şi civili, ele ar fi trebuit să reexamineze foarte atent informaţiile pe care le foloseau pentru a-şi identifica ţintele deoarece este clar că în acest caz au fost deficienţe’, se arată în raport.

Citeşte şi: Zeci de români dorm CLAIE peste GRĂMADĂ într-o casă cu trei camere din Queensbury – VIDEO

Coaliţia antijihadistă şi-a intensificat raidurile în ultimele luni în interiorul şi în jurul Raqqa, principalul fief al SI în Siria.

Ea acordă sprijin aerian crucial Forţelor Democrate Siriene (FDS), o alianţă de combatanţi arabi şi kurzi angajaţi într-o ofensivă pentru a îndepărta SI din acest oraş pe care această grupare îl controlează din 2014.

Declanşat în 2011 prin reprimarea unor manifestaţii paşnice de către regimului preşedintelui Bashar al-Assad, conflictul din Siria s-a complicat de-a lungul anilor cu implicarea unor ţări străine şi grupări jihadiste pe un teritoriu din ce în ce mai fragmentat. Conflictul s-a soldat cu peste 330.000 de morţi şi milioane de persoane strămutate şi refugiate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; a fost detectată gripă aviară

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; animalele erau pozitive la gripă aviară Zeci de tigri şi lei în captivitate au...

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.