Coaliţia la Putere a câştigat alegerile din Japonia (xit-poll)

Publicat:

Premierul japonez Shinzo Abe este foarte aproape de obţinerea unui nou mandat, după ce coaliţia pe care o conduce a câştigat alegerile parlamentare de duminică, conform primelor date, informează BBC.

Potrivit exit-pollurilor, coaliţia formată din Partidul Liberal Democrat (LDP) şi formaţiunea Komeito au câştigat 311 locuri în camera inferioară a Parlamentului, din cele 465.


Majoritatea este vitală pentru ambiţia lui Abe de a revizui constituţia pacifistă de după război. Premierul nipon încearcă să impună modificării foarte nepopulare în politica pacifistă a ţării de după al Doilea Război Mondial, îndemnând la recunoaşterea oficială a armatei prin Constituţie.

O victorie i-ar asigura lui Abe un al treilea mandat de trei ani şi ar deveni premierul cu cel mai lung mandat, el fiind ales în funcţie în 2012.

Potrivit primelor date, Partidul Democratic Constituţional ar urma să câştige între 44 şi 67 de locuri, în timp ce Partidul Speranţei între 38 şi 59 de locuri.

Abe, în vârstă de 63 de ani, a dizolvat camera inferioară a Parlamentului luna trecută şi a convocat alegeri anticipate.

Dizolvarea Parlamentului a venit cu un an înainte ca mandatul aleşilor să expire.

106,6 milioane de japonezi au fost chemaţi la vot, ei având de ales dintre 1,180 de candidaţi pentru 465 de locuri.

Alegerile au avut loc în contextul în care Japonia s-a confruntat cu taifunul Lan, care a dus la evacuarea a sute de persoane.

Primele rezultate oficiale ale alegerilor vor fi anunţate luni dimineaţă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

La Chişinău se desfăşoară IT Career Expo 2024, cel mai amplu eveniment de orientare profesională în domeniul IT

La Chişinău se desfăşoară IT Career Expo 2024, cel mai amplu eveniment de orientare profesională în domeniul IT IT Career Expo 2024, considerat de specialişti...

Erdogan acuză Israelul că l-a atacat ‘fără rușine’ pe secretarul general al ONU

Erdogan acuză Israelul că l-a atacat 'fără rușine' pe secretarul general al ONU Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, a acuzat vineri Israelul că l-a atacat...

Judocanul Vadim Ghimbovschi a obținut medalia de bronz la Campionatul Mondial U21

Judocanul Vadim Ghimbovschi a obținut medalia de bronz la Campionatul Mondial U21 Judocanul Vadim Ghimbovschi (90 kg) a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial...

Trump sugerează că Israelul ar trebui să atace instalaţiile nucleare iraniene

Trump sugerează că Israelul ar trebui să atace instalaţiile nucleare iraniene Fostul preşedinte Donald Trump a sugerat vineri că Israelul ar trebui să lovească instalaţiile...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.