Coasta de Azur este pârjolită de un incendiu de vegetaţie masiv (VIDEO). Doi oameni şi-au pierdut viaţa!

Publicat:

Incendiul violent care a izbucnit luni pe Coasta de Azur în Franţa şi a provocat moartea a două persoane “nu este încă sub control şi probabil va continua să se propage”, însă condiţiile meteo se anunţă “favorabile”, a declarat comandantul operaţiunilor de salvare Loic Lambert, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Incendiul nu a fost stins, însă ne bazăm pe condiţiile meteo pentru a anunţa când vom fi siguri”, a adăugat pompierul de la postul de comandă din departamentul Var (sud-est). Un incendiu se află sub control când propagarea acestuia este stopată.


Citeşte şi: Biden vrea să menţină trupele americane în Afganistan – Black News

Flăcările nu s-au mai extins în cursul nopţii, a mai spus Lambert.

Incendiul, izbucnit luni după-amiază în apropierea unei zone de odihnă de pe autostradă, la nord-est de Toulon, a distrus peste 6.300 de hectare de pădure în masivul Maures şi pe dealurile din spatele oraşului Saint-Tropez. Două persoane au murit în incendiu, potrivit unui ultim bilanţ.

“Majoritatea zonelor au fost verificate”, a afirmat pompierul, întrebat cu privire la posibilitatea descoperirii de noi victime.

“Condiţiile meteo au făcut posibilă o noapte mai liniştită: vântul s-a redus în intensitate şi temperaturile au scăzut”, a adăugat Dominique Lain, primarul localităţii Luc şi preşedintele Serviciului departamental de pompieri şi de salvare. “Scopul nostru este să eliminăm toate focarele care ar putea permite reizbucnirea” incendiului, a subliniat oficialul.

Citeşte şi: Diplomaţii americani din Berlin suferă de sindromul Havana – Black News

Circa 1.200 de pompieri se află în continuare pe teren, a mai spus el.

Aproximativ 10.000 de turişti şi rezidenţi au fost evacuaţi începând de luni seara. Miercuri seara, 1.300 de turişti din campingul PachaCaid din satul La Mole au putut să se întoarcă la corturile şi rulotele lor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.