Coasta de est a Statelor Unite, amenințată de o importantă furtună de iarnă

Publicat:

O importantă furtună de iarnă, care înaintează miercuri pe coasta de est a Statelor Unite, ar putea aduce până la 60 de centimetri de zăpadă în unele zone din nord-est şi ploaie îngheţată în alte regiuni de pe coasta Atlanticului, conform prognozelor meteorologilor, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Nor’easter, care a provocat deja precipitaţii mixte în prima parte a zilei de miercuri în Virginia şi Carolina de Nord, se deplasează în direcţie nordică deasupra regiunilor de pe coastă, unde locuiesc peste 50 de milioane de persoane. Frontul atmosferic urmează să părăsească zona Boston joi după-amiază, potrivit prognozelor.


Citește și : Companiile din Regatul Unit îşi fac stocuri, de teama unui ‘no deal’

Meteorologul Bob Oravec de la Centrul pentru Predicţii Meteorologice din cadrul Serviciului Naţional de Meteorologie (NWS), a declarat că prognozele ar fi putut fi mai grave dacă frontul atmosferic nu s-ar fi deplasat atât de repede. ”Nu este un sistem cu mişcare lentă, aşa că nu va fi un eveniment cu zăpadă prelungit”, a explicat Oravec prin telefon.

Zona zero în ceea ce priveşte acumularea de zăpadă cuprinde mai multe staţiuni de schi care se întind din centrul Pennsylvania până în nordul statului New York, unde stratul de omăt ar putea ajunge la 61 de centimetri, a spus Oravec.

Autorităţile din New York au avertizat de marţi rezidenţii asupra condiţiilor potenţial periculoase de călătorie şi au îndemnat populaţia să evite deplasările.

Primarul Bill de Blasio a declarat marţi că se conturează prima furtună majoră de zăpadă din ultimii câţiva ani, iar ”oamenii trebuie să o ia în serios”.

Şcolile din New York, care recent şi-au redeschis sălile de clasă după o perioadă în care au fost închise în contextul pandemiei, vor reveni joi la sistemul online de predare din cauza stratului de zăpadă acumulat, a spus de Blasio.

Citește și : Oficial german: ‘Timpul presează din ce în ce mai mult’ pentru un acord post-Brexit

Ninsoarea va reduce semnificativ vizibilitatea şi ar putea afecta călătoriile, în timp ce viteze ale vântului de până la 80 de kilometri la oră ar putea doborî copaci şi stâlpi de electricitate, provocând pene de curent, a atenţionat NWS.

În numeroase zone din Carolina de Nord şi sud-vestul statului Virginia sunt prognozate ploi îngheţate şi polei, a precizat NWS.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale

Talentele Republicii Moldova, premiate pentru contribuțiile în artă și cultură la Gala Excelenței Muzicale Talentele Republicii Moldova au fost onorate la Gala Excelenței Muzicale, eveniment...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.