Cod roşu la Napoli! Un balcon s-a prăbuşit într-un cartier aglomerat din oraş

Publicat:

Cod roşu la Napoli! Un balcon s-a prăbuşit într-un cartier aglomerat din oraş

Un balcon interior s-a prăbuşit luni seară într-un imobil aflat în cartierul Scampia din Napoli, incident soldat cu două decese şi 13 răniţi, printre care şapte copii, au anunţat marţi pompierii, scrie AFP, potrivit stiripesurse.ro.

Balconul, o structură din beton armat care servea drept pasaj de trecere la cel de-al treilea etaj al imobilului, s-a prăbuşit în jurul orei locale 22:30 peste cele de la etajele inferioare, unde se aflau mai multe persoane.


Citeşte şi: Italia îşi trimite urşii agresivi în România – Stiripesurse.md

Un bărbat de 29 de ani, căsătorit şi tatăl unei fetiţe de doi ani, şi o femeie de 35 de ani au murit în urma rănilor suferite. Răniţii au fost transportaţi la mai multe spitale din metropola italiană.

Cod roşu la Napoli! Un balcon s-a prăbuşit într-un cartier aglomerat din oraş

Cei şapte copii răniţi, cu vârste cuprinse între doi şi şapte ani, sunt trataţi la spitalul de pediatrie Santobono. Doi dintre aceştia, care au suferit fracturi, sunt într-o stare gravă.

Imobilul unde s-a produs tragedia face parte dintr-un ansamblu extrem de degradat de construcţii impozante denumite ”vele”, având în vedere forma lor caracteristică. Acest complex, situat într-unul din cele mai sărace cartiere din Napoli, face în prezent obiectul unui plan de renovare urbană lansat în aprilie de municipalitate. Multe alte ”vele” au fost deja distruse.

Circa 500 de familii au trebuit evacuate, în special cele blocate la etajele superioare, cu ajutorul scării mobile a pompierilor, potrivit agenţiei italiene AGI.

Cod roşu la Napoli! Un balcon s-a prăbuşit într-un cartier aglomerat din oraş

Primarul oraşului, Gaetano Manfredi, care s-a deplasat la faţa locului în timpul nopţii pentru a participa la coordonarea acţiunii de salvare alături de prefect şi pentru ”a-şi manifesta solidaritatea cu locuitorii”, a declarat că este ”profund întristat de tragedia” survenită în acest cartier din nordul oraşului Napoli.

Edilul a reafirmat că proiectul de renovare a ‘velelor’ nu se opreşte şi că ”angajamentul în favoarea Scampia va fi şi mai puternic decât înainte”.

Preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, şi-a exprimat, într-un mesaj pe platforma X, solidaritatea cu ”victimele, familiile şi răniţii”, adăugând că este ”recunoscătoare pompierilor şi tuturor celor care s-au mobilizat pentru a oferi” ajutor.

Italia a fost de multe ori scena unor tragedii similare legate de calitatea precară a construcţiilor, precum şi de întreţinerea neglijentă a acestora. În 2018, prăbuşirea unui pod din Genova s-a soldat cu 43 de morţi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Klaus Iohannis a promulgat legea care dă undă verde la împușcarea urșilor care atacă oameni

Klaus Iohannis a promulgat legea care dă undă verde la împușcarea urșilor care atacă oameni Președintele Klaus Iohannis a dat undă verde legii care permite...

Maia Sandu, la „Femei primare – ambasadoare UE”: „Cetățenii trebuie să decidă ce fel de viitor își doresc”

Maia Sandu, la „Femei primare - ambasadoare UE”: „Cetățenii trebuie să decidă ce fel de viitor își doresc” Șefa statului a discutat despre dezvoltarea comunităților...

Igor Grosu, a avut o întrevedere de rămas-bun cu ambasadorul Ucrainei, Marko Şevcenko

Igor Grosu, a avut o întrevedere de rămas-bun cu ambasadorul Ucrainei, Marko Şevcenko Președintele Parlamentului, i-a mulțumit diplomatului ucrainean pentru buna relație stabilită pe durata...

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România?

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România? Retragerea lui Joe Biden din cursa prezidențială le dă democraților posibilitatea să vină cu un candidat proaspăt, capabil...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.