X

Cofondatorul Cartelului Sinaloa, Ismael ‘El Mayo’ Zambada, pledează ‘nevinovat’ de trafic de droguri la New York

Cofondatorul Cartelului Sinaloa, Ismael ‘El Mayo’ Zambada, pledează ‘nevinovat’ de trafic de droguri la New York

Cofondatorul Cartelului mexican al drogurilor Sinaloa, Ismael “El Mayo” Zambada, a pledat vineri nevinovat de trafic internaţional de droguri, la o înfăţişare la un tribunal federal de la New York, a constatat un jurnalist AFP.

În ţinută de deţinut şi vizibil diminat fizic, Ismael Zambada, în vârstă de 76 de ani, a pledat ”nevinovat” prin intermediul avocatului său la acuzaţiile de asociere de răufăcători în vederea traficului internaţional de cocaină şi fentanil, care i-au fost citite de către procuror, potrivit stiripesurse.

Citește și: Maia Sandu vrea ca familiile moldovenilor să rămână în ţară

El a avut nevoie de ajutor să se ridice de pe scaun şi să părăsească sala de audieri.

Viitoarea audiere este prevăzută la 31 octombrie, iar inculpatul va participa la proces din închisoare.

Ismael Zambada a acceptat, în urmă cu o săptămână, să fie transferat la New York din Texas, unde era deţinut după o arestare rocambolescă la sfârşitul lui iulie.

El a pledat nevinovat, în Texas, de acuzaţii de trafic de droguri, spălare de bani şi asociere de răufăcători în vederea comiterii unui omor în acest stat situat în sudul Statelor Unite.

Ismael “El Mayo” Zambada a cofondat puternicul şi sângerosul Cartel Sinaloa împreună cu Joaquin “El Chapo” Guzman în anii ’90 şi a scăpat toată viaţa sa poliţiilor antidrog mexicană şi americană, în pofida unei recompense în vcaloare de 15 milioane de dolari promisă de către Statele Unite.

Citește și: România, cel mai mare exportator de cereale din UE în primele luni ale sezonului 2024/25

El a fost arestat până la urmă, în condiţii obscure, în apropiere de oraşul american de frontieră El Paso, în Texas, la 25 iulie, după ce a aterizat, dinspre Mexic, la bordul unui avion pivat, în compania lui Joaquin Guzman Lopez, fiul lui “El Chapo”.

Septuagenarul a declarat că a fost atras în capcană de Joaquin Guzman Lopez, prins în ambuscadă, răpit şi adus cu forţa în avion.

Tags: droguriIsmael 'El Mayo' Zambada
Externe