X

Colin Kaepernick denunţă ‘atacurile teroriste’ şi ‘imperialismul’ SUA

Fostul jucător de fotbal american Colin Kaepernick, care nu a mai jucat în NFL de trei ani, după ce a boicotat imnul american, a denunţat “atacurile teroriste” datorate, în opinia lui, “imperialismului” Statelor Unite ale Americii, scrie news.ro .

Kaepernick a scris mai multe mesaje pe Twitter după moartea generalului iranian Qassem Soleimani, ucis în urma unui raid american în Irak ordonat de preşedintele american Donald Trump.

Citește și : Iran, gata de RĂZBOI : a arborat steagul roşu deasupra unei moschei

“Nu este nicio noutate în atacurile americanilor împotriva oamenilor cu pielea neagră şi cafenie (n.r. – termen folosit pentru pentru persoanele din Orientul Mijlociu) pentru expansiunea imperialismului american. America i-a pedepsit mereu şi i-a pus la locul lor. Militarismul american este arma imperialismului pentru a se impune politic “, a scris Kaepernick.

Colin Kaepernick, fost quaterback timp de şase sezoane la San Francisco 49ers, a devenit cunoscut în SUA după ce a pus genunchiul în pământ în 2016, în timpul imnului naţional, pentru a manifesta împotriva rasismului şi a brutalităţii poliţiei faţă de comunitatea de culoare din SUA.

Cazul a provocat mânia preşedintelui Donald Trump, a fanilor şi a ligii profesioniste de fotbal american (NFL). Donald Trump a considerat gestul lui Kaepernick lipsit de respect faţă de drapel şi patrie. Gestul lui Colin Kaepernick a fost imitat apoi de mai mulţi jucători din NFL.

Citește și : Canada îi avertizează pe cetăţenii săi împotriva ‘riscurilor de atacuri’ în Orientul Mijlociu

Jucătorul a devenit persona non grata pe teren şi nu şi-a mai găsit echipă după expirarea contractului său cu San Francisco la începutul anului 2017.

Tags: Colin KaepernickDonald TrumpNFLOrientul MijlociuQassem Soleimani
Categorii: Știrile zilei