Coliziunea distrugătorului USS John S McCain ca a ucis 10 marinari, provocată de o ‘întoarcere bruscă’

Publicat:

Coliziunea mortală a unui distrugător american de rachete ghidate cu un petrolier lângă Singapore în 2017 a fost provocată de o “întoarcere bruscă” făcută de nava de război în calea vasului comercial, potrivit unui raport difuzat joi de guvernul din Singapore şi citat de Reuters, potrivit agerpres.

Coliziunea de pe 21 august, care a ucis 10 marinari şi a fost unul dintre câteva incidente în regiunea Asia-Pacific implicând nave de război americane, a ridicat întrebări despre cum se face instrucţie în cadrul marinei şi a condus la destituirea unui număr de ofiţeri.


Citeşte şi: Chiar dacă sunt cei mai mari rivali, Navalnîi şi Putin au o opinie comună: Rusia trebuie să-şi extindă arsenalul nuclear!

“Coliziunea dintre USS John S McCain (JSM) şi Alnic MC (AM) în timp ce tranzitau prin Strâmtoarea Singapore a avut loc din cauza unei întoarceri bruşte spre Port efectuate de JSM, îndreptându-se în calea AM”, se arată în raport.

Întoarcerea bruscă s-a datorat “unei serii de greşeli” afectând controlul navei John S. McCain, potrivit raportului Biroului de Investigaţie a Siguranţei în Transporturi.

Agenţia este braţul de investigaţie pentru accidente maritime şi aeriene al guvernului din Singapore. Ea a declarat că raportul său “nu ar trebui folosit pentru a da vina sau determina răspunderea”.

Citeşte şi: Primăvara a sosit la New York cu o mare furtună de zăpadă. Autorităţile au declarat stare de urgenţă

Nava soră a lui John S McCain, distrugătorul cu rachete ghidate USS Fitzgerald, aproape s-a scufundat în largul coastei Japoniei în iunie anul trecut după o coliziune cu o navă container filipineză. Corpurile a şapte marinari americani au fost recuperate după incident.

US Navy a anunţat ulterior o serie de reforme ale sistemului menite să restabilească abilităţile de bază specifice şi vigilenţa pe mare după ce o revizuire a coliziunilor navale mortale în Asia-Pacific a arătat că marinarii erau sub-instruiţi şi epuizaţi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O misiune spaţială europeană va examina locul de impact al unei sonde NASA pe un asteroid

O misiune spaţială europeană va examina locul de impact al unei sonde NASA pe un asteroid Ultimele pregătiri sunt în curs pentru trimiterea unei nave...

Marea Britanie renunță la un arhipelag din Oceanul Indian, dar păstrează un atol cu o bază militară

Marea Britanie renunță la un arhipelag din Oceanul Indian, dar păstrează un atol cu o bază militară Marea Britanie renunță la un arhipelag din Oceanul...

Secetă severă în Amazon: Cel mai scăzut nivel al apelor Rio Negro din anul 1902

Secetă severă în Amazon: Cel mai scăzut nivel al apelor Rio Negro din anul 1902 Portul fluvial al celui mai mare oraş brazilian din pădurea...

Evenimentele Zilei de 6 octombrie în Istorie

Evenimentele Zilei de 6 octombrie în Istorie 6 octombrie este a 279-a zi a calendarului gregorian și a 280-a zi în anii bisecți.   Sărbatorile Zilei de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.