X

Columbia cere Venezuelei să verifice prezența unor membri ai unei grupări insurgente și să-i rețină

Guvernul Columbiei a anunţat vineri că a cerut Venezuelei să verifice dacă anumiți membri ai grupării insurgente ELN locuiesc în țară și să-i rețină, dacă se află pe teritoriul său, întrucât sunt daţi în urmărire prin Interpol, relatează Reuters, scrie mediafax.

Columbia a acuzat mult timp guvernul socialist al Venezuelei pentru faptul că a ignorat prezența unor grupări precum Armata Națională de Eliberare (NLA) în zone apropiate de granița dintre cele două țări.

Citește și : Trump, protagonist „Game of Thrones” pe Instagram: „The Wall is Coming”

Foști comandanți ai grupării Forțele Armate Revoluționare din Columbia (FARC), care a fost destructurat în 2017, se crede că au rămas în Venezuela în încercarea de a evita capturarea.

Columbia a trimis o notă guvernului președintelui Nicolas Maduro joi, a anunţat Ministerul columbian de Externe şi va cere Venezuelei “să verifice prezența și continuitatea pe teritoriul său a unor membri ELN”.

Dacă membrii ELN, Eliecer Herlinto Chamorro Acosta, cunoscut sub numele de Antonio Garcia, Gustavo Anibal Giraldo Quinchia, cunoscut sub numele de Pablito și Rafael Sierra Granados, cunoscut sub numele de Ramiro Vargas, sunt în Venezuela, Columbia cere Venezuelei să pună în aplicare cererile de extrădare împotriva lor din partea Interpol.

Membrii ELN au declarat vineri că a avut loc cu succes o încetare a focului de 12 zile în perioada sărbătorilor.

Citește și : Partidul nord-irlandez DUP anunţă că nu va vota în favoarea acordului de Brexit obţinut de Theresa May

Tags: Antonio GarciacolumbiaELNGustavo Anibal Giraldo Quinchialiecer Herlinto Chamorro AcostaNLA
Categorii: Știrile zilei