Columbia prelungeşte carantina, Ecuadorul taie din cheltuielile bugetare

Publicat:

Columbia a prelungit până la 31 mai carantina la nivel naţional din cauza epidemiei de COVID-19, a anunţat preşedintele Ivan Duque, într-un discurs televizat, transmite DPA, potrivit agerpres.

De asemenea, guvernul a prelungit până la sfârşitul lui august starea de urgenţă sanitară, ce permite adoptarea de măsuri rapide în legătură cu epidemia.


Citeşte şi: Mahmoud Abbas RUPE toate acordurile cu SUA şi Israel

Columbienii care au peste 70 de ani trebuie să rămână în locuinţe până la 30 iunie, a mai spus Duque în discursul de marţi.

Până la sfârşitul lui iulie, şcolile şi universităţile pot ţine doar cursuri online. Cursele aeriene interne şi internaţionale, precum şi transportul public interurban rămân suspendate.

Între timp, ţara îşi reporneşte gradual economia.

Ministerul Sănătăţii a raportat până acum 16.935 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 613 decese. Potrivit oficialilor, curba epidemică se află sub control, însă o creştere rapidă a numărului de infectări ar plasa o povară excesivă asupra sistemului de sănătate.

În ţara vecină Ecuador, una din cele mai afectate de pandemie din America Latină, preşedintele Lenin Moreno a anunţat marţi reduceri de cheltuieli de 4 miliarde de dolari din buget.

‘Ţara nu s-a confruntat niciodată cu o situaţie atât de gravă’, a spus Moreno la televiziune, precizând că 150.000 de oameni şi-au pierdut locurile de muncă şi că pandemia va costa statul 8 miliarde de dolari.

Ecuadorul, stat producător de petrol, este lovit şi de scăderea preţurilor la nivel mondial.

Potrivit preşedintelui Moreno, noile măsuri includ reducerea preţurilor la combustibili şi ţinerea lor sub control, după ce anul trecut creşterile de preţuri au declanşat săptămâni de proteste violente.

Programul de lucru al angajaţilor publici va fi redus de la 8 la 6 ore. Zece companii publice şi cinci ambasade vor fi închise.

Citeşte şi: Netanyahu cere o derogare în procesul său de corupţie

Totodată, Ecuadorul îşi renegociază datoria publică şi speră să economisească 1,3 miliarde de dolari din dobânzi.

Ţara a confirmat până acum 34.151 de cazuri de contaminare şi 2.839 de decese.

Epidemia a copleşit serviciile de sănătate şi funerare din Ecuador, situaţia cea mai gravă înregistrându-se la Guayaquil, cu cadavre abandonate pe străzi şi familiile aşteptând mai multe zile ca trupurile celor decedaţi în case să fie ridicate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Licitație de caritate, organizată la Chișinău: cetățenii pot face donații pentru reconstrucția spitalului de copii din Kiev

Licitație de caritate, organizată la Chișinău: cetățenii pot face donații pentru reconstrucția spitalului de copii din Kiev Atacul sângeros de acum patru zile asupra Kievului,...

Autorul tentativei de asasinat împotriva lui Donald Trump a acţionat singur

Autorul tentativei de asasinat împotriva lui Donald Trump a acţionat singur Autorul tentativei de asasinat împotriva lui Donald Trump a acţionat singur, a declarat duminică...

Premier Energy anunţă că luni, 15 iulie, 2024, vor avea loc lucrări programate de întreținere. Care sunt adresele vizate

Premier Energy anunţă că luni, 15 iulie, 2024, vor avea loc lucrări programate de întreținere. Care sunt adresele vizate Pentru îmbunătățirea serviciilor prestate clienţilor, Î.C.S...

Evenimentele Zilei de 15 iulie în Istorie

Evenimentele Zilei de 15 iulie în Istorie 15 iulie este a 196-a zi a calendarului gregorian şi a 197-a zi în anii bisecţi.   Sărbătorile Zilei de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.