X

Columbia: Un fost lider FARC, ucis de forțele de securitate

Un fost lider al Forțelor Armate Revoluționare din Columbia (FARC) a fost găsit și ucis de forţele de securitate, a declarat sâmbătă președintele columbian Ivan Duque, relatează BBC, scrie mediafax.

Walter Arízala, cunoscut sub numele lui Guacho, a fost urmărit pentru uciderea a doi jurnaliști ecuadorieni și a şoferului lor la începutul acestui an.

Citește și : Somalia: Cel puțin cinci persoane ucise într-un atac cu maşină-capcană la Mogadiscio

Președintele columbian, Ivan Duque, a declarat că acesta a fost ucis într-o operațiune din apropierea graniței cu Ecuador.

Într-o declarație, Duque l-a descris pe Arizala ca fiind “unul dintre cei mai îngrozitori infractori pe care țara l-a cunoscut”.

“Mesajul este clar, nu vom face niciun pas înapoi în apărarea legalității, a vieții, a onoarei și a proprietății columbienilor”, a spus Duque.

Pe lângă aceste crime, Guacho a fost, de asemenea, suspectat de trafic de droguri și şantaj.

În vârstă de 29 de ani, el a fost un fost membru al grupării de gherilă FARC din Columbia. El este unul dintre cei mai mult de o mie de luptători care au refuzat ordinele de a renunţa la arme după ce gruparea de gherilă a semnat un acord de pace cu guvernul columbian în 2016.

Citește și : Observatorii ONU, în drum spre Yemen

Guacho s-a despărțit de FARC și a fondat Frontul Oliver Sinisterra, o grupare disidentă despre care se crede că are în jur de 70-80 de combatanți în apropierea zonei de graniță Columbia-Ecuador.

Gruparea a ajuns la atenția internațională la începutul acestui an după răpirea a doi jurnaliști ecuadorieni, reporterul de 32 de ani Javier Ortega și fotograful Paul Rivas, de 45 de ani, împreună cu șoferul lor de 60 de ani, Efraín Segarra.

Tags: columbiacrimeFARCIvan DuqueWalter Arízala
Categorii: Știrile zilei