Comandant al batalionului naţionalist ucrainean Aidar, arestat în Rusia

Publicat:

Comandantul adjunct al unei unităţi aparţinând batalionului naţionalist ucrainean Aidar, Denis Muriga, a fost arestat în Rusia, relatează joi agenţia Interfax, citată de EFE, potrivit agerpres.  

La fel ca batalionul Azov, batalionul Aidar a fost constituit din combatanţi naţionalişti ucraineni în timpul războiului din Donbas în anul 2014 şi între timp a fost integrat în armata ucraineană.


Citește și : Berlinul acuză Rusia că foloseşte foamea ca armă de război

Un tribunal din Rostov-pe-Don, regiune rusă limitrofă cu Ucraina, a dispus joi două luni de arest preventiv pentru Denis Muriga.

Acesta are dublă cetăţenie, rusă şi ucraineană, şi a fost reţinut în timp ce încerca să treacă graniţa rusă prezentându-se drept refugiat.

Justiţia rusă a formulat împotriva lui mai multe capete de acuzare. Conform Moscovei, în 2015, în timpul conflictului armat dintre armata ucraineană şi rebelii proruşi susţinuţi de Rusia, Denis Muriga a participat la distrugerea unui pod în regiunea prorusă Lugansk şi a ucis în acea operaţiune membri ai unei miliţii separatiste.

Citește și : Prima vizită în Spania a fostului rege Juan Carlos după plecarea sa în exil

 

Batalionul Aidar a acţionat în nordul regiunii Lugansk şi a fost acuzat în anul 2014 de organizaţia Amnesty International de implicare în abuzuri generalizate, inclusiv sechestrări, detenţii ilegale, rele tratamente, furturi, extorcări şi posibile execuţii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O peșteră care ar putea adăposti astronauți, descoperită sub Marea Liniștii de pe Lună

O peșteră care ar putea adăposti astronauți, descoperită sub Marea Liniștii de pe Lună Pe măsură ce luna plină strălucește pe cerul nopții în acest...

Un angajat al Crucii Roșii Germane a fost condamnat la moarte în Belarus

Un angajat al Crucii Roșii Germane a fost condamnat la moarte în Belarus La sfârșitul lunii iunie, Tribunalul Regional Minsk l-a condamnat la moarte pe...

Franța a interzis jurnaliștilor și fizioterapeuților din Rusia și Belarus să participe la Jocurile Olimpice

Franța a interzis jurnaliștilor și fizioterapeuților din Rusia și Belarus să participe la Jocurile Olimpice Autoritățile din Franța, temându-se de posibili „spioni”, au refuzat accesul...

Barcelona va majora taxa pentru pasagerii navelor de croazieră care fac escală în oraş

Barcelona va majora taxa pentru pasagerii navelor de croazieră care fac escală în oraş Barcelona va majora taxa plătită de pasagerii navelor de croazieră care...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.