‘Comandanţi de rang înalt’ ai marinei ruse, ucişi sau răniţi în atacul de la Sevastopol (armata ucraineană)

Publicat:

Armata ucraineană a anunţat sâmbătă că a ucis sau rănit “comandanţi de rang înalt” ai forţelor navale ruse în atacul său de vineri de la Sevastopol asupra cartierului general al Flotei ruse de la Marea Neagră, în Crimeea anexată, relatează AFP.

“Detaliile atacului vor fi dezvăluite cât de curând posibil şi rezultatul se traduce prin zeci de morţi şi răniţi printre ocupanţi, inclusiv comandanţi de rang înalt ai Flotei”, a declarat armata de la Kiev.


Citeşte şi: ONG-urile cer o pedeapsă disciplinară pentru Bolea

Aceasta a mai afirmat că atacul a avut loc “în ursul unei reuniuni a conducătorilor marinei ruse”.

Şeful serviciilor de informaţii ucrainene, Kirilo Budanov, a afirmat că atacul a ucis “cel puţin nouă persoane”, între care generali, în comentarii pentru Voice of America.

France Presse menţionează că nu a putut verifica informaţia.

Budanov a refuzat să spună dacă rachete de fabricaţie occidentală au fost utilizate în atac.

Rusia a declarat că unul dintre militarii săi este dat dispărut în atac.

Sâmbătă, guvernatorul din Sevastopol, instalat de Moscova, a avertizat în privind posibilităţii unui nou atac ucrainean cu rachete.

“Atenţie, pericol de rachetă! Pericol de rachetă!”, a avertizat Mihail Razvojaev pe Telegram. “Închideţi bine ferestrele şi nu vă apropiaţi”, a adăugat el, cerându-le persoanelor aflate în maşini şi în transportul public să se pună la adăpost. La puţin timp după aceea el a anunţat că “pericolul s-a terminat”.

Mihail Razvojaev a precizat anterior că “fragmente” de rachete au căzut în împrejurimile Sevastopol.

Această regiune ucraineană anexată de Moscova în 2014 şi oraşul Sevastopol, unde se află cartierul general al flotei de la Marea Neagră, se află în centrul dispozitivului militar rus pentru invadarea Ucrainei, asigurând aprovizionarea cu trupe care ocupă sudul Ucrainei şi lansând lovituri cu rachete de pe mare.

Citește și : Gazele s-ar putea ieftini în R.Moldova

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ministrul german al apărării: Dacă Trump câştigă, ţările NATO vor fi sub o ‘presiune mai mare’

Ministrul german al apărării: Dacă Trump câştigă, ţările NATO vor fi sub o 'presiune mai mare' Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a declarat miercuri...

Comisia Europeană a aprobat plata către Ucraina a unei noi tranşe din ajutorul de 50 de miliarde de euro

Comisia Europeană a aprobat plata către Ucraina a unei noi tranşe din ajutorul de 50 de miliarde de euro Comisia Europeană a anunţat miercuri că...

Agricultorii insistă pe introducerea stării de urgență în sudul țării

Agricultorii insistă pe introducerea stării de urgență în sudul țării Agricultorii sunt nemulțumiți și insistă pe introducerea stării de urgență în sudul țării. În urma...

133 de mii de tone de mere moldovenești din recolta sezonului 2023-2024, exportate în peste de 30 de țări ale lumii

133 de mii de tone de mere moldovenești din recolta sezonului 2023-2024, exportate în peste de 30 de țări ale lumii Republica Moldova a exportat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.