Comandantul armatei libaneze cere trupelor militare să fie PREGĂTITE în faţa Israelului

Publicat:

Comandantul armatei libaneze a cerut ‘disponibilitate deplină’ la graniţa de sud pentru a face faţă ‘ameninţărilor inamicului israelian şi încălcărilor sale’, a anunţat marţi armata într-un mesaj difuzat pe Twitter, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Comandantul armatei, generalul Joseph Aoun, le-a cerut soldaţilor să fie mereu vigilenţi pentru o ‘bună aplicare’ a rezoluţiei ONU 1701 pentru ‘a menţine stabilitatea’ la graniţa cu Israelul.


Armata libaneză este răspunzătoare pentru asigurarea securităţii în partea sa de la graniţă conform rezoluţiei care a pus capăt războiului din 2006 dintre Israel şi gruparea şiită libaneză Hezbollah. Cele două părţi au evitat de atunci un conflict major.

Citeşte şi: Putin s-a întâlnit cu Bashar al-Assad la Soci şi l-a ‘felicitat’ pentru rezultatele în lupta împotriva terorismului

ONU menţine o forţă de menţinere a păcii la graniţă.

Declaraţiile au marcat o rară recunoaştere de către armată a riscului unui nou conflict în contextul unei crize politice în Liban, notează Reuters.

‘Situaţia politică excepţională prin care trece Libanul vă cere să manifestaţi cel mai mare nivel de responsabilitate şi vigilenţă’, a declarat Aoun.

Un responsabil israelian a calificat marţi drept lipsit de sens avertismentul lansat de armata libaneză în legătură cu o posibilă agresiune a Israelului.

Citeşte şi: China cere ca echipa sa de fotbal să fie respectată în Germania

‘Este lipsit de sens’, a declarat oficialitatea israeliană, sub rezerva anonimatului, în replică la declaraţiile comandantului armatei libaneze, generalul Joseph Aoun. Separat, armata israeliană a anunţat că participă de duminică la exerciţii în apropierea graniţei Israelului cu Siria.

Aflat la Riad, Saad Hariri, un protejat al Arabiei Saudite, şi-a anunţat demisia din funcţia de premier şi a acuzat mişcarea şiită libaneză Hezbollah şi aliatul său iranian că ‘sugrumă’ Libanul. Demisia premierului Saad Hariri a survenit într-o perioadă de tensionare a relaţiilor între puterile regionale Arabia Saudită şi Iran, care susţin părţi beligerante diferite în mai multe conflicte din Orientul Mijlociu.

Libanul a fost scena unui război civil între anii 1975 şi 1990 şi implicat într-un conflict cu vecinul său de la sud, Israel, în 2006. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

OPINIE – De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova?

De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova? Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, 33,7% ar vota pentru actualul...

Europa îi rânjește în față propriului electorat (editorial)

Europa îi rânjește în față propriului electorat   Dreapta a câștigat teren la alegerile din Uniunea Europeană, însă noua ei conducere e tot cea veche   Alegătorii europeni...

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica O inimă de piatră. Forțat să părăsească scena politică, furios...

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România?

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România? Retragerea lui Joe Biden din cursa prezidențială le dă democraților posibilitatea să vină cu un candidat proaspăt, capabil...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.