Comandantul Districtului militar de est rus a fost demis

Publicat:

Comandantul Districtului militar de est rus, generalul-colonel Alexander Chaiko, a fost demis, anunță Reuters, aceasta fiind cea mai recentă remaniere de vârf pe fondul unei serii de înfrângeri pe câmpul de luptă din Ucraina, informează mediafax.

La conducerea districtului a fost numit generalul-locotenent Rustam Muradov. Districtul de est acoperă trupele din Orientul Îndepărtat al Rusiei, dar o mare parte din efectivele sale sunt desfășurate în prezent în Ucraina.


Citește și :  Emmanuel Macron va participa la Forumul de Cooperare Asia-Pacific

Muradov, care a fost sancționat de Uniunea Europeană în februarie, a servit anterior în regiunea Donbas din estul Ucrainei și a comandat forțele ruse de menținere a păcii din Nagorno-Karabah.

Luni, comandantul districtului militar vestic, generalul-colonel Alexander Zhuravlyov, a fost înlocuit, la scurt timp după pierderile suferite de Rusia în nord-estul Ucrainei luna trecută și după recucerirea de către Ucraina a orașului Lyman, în regiunea Donețk.

De atunci, forțele rusești au pierdut, de asemenea, controlul asupra câtorva sute de kilometri pătrați din regiunea ucraineană Herson, teritoriu anexat de Rusia.

Citește și : Preşedintele Biden a transmis un mesaj de unitate în Florida – VIDEO

În septembrie, ministrul adjunct al apărării însărcinat cu logistica, generalul Dmitri Bulgakov, a fost înlocuit cu generalul-colonel Mihail Mizintsev, acuzat de Uniunea Europeană că a orchestrat un asediu al portului ucrainean Mariupol la începutul războiului, în care au murit mii de civili.

În august, agenția de știri de stat RIA a raportat că a fost demis comandantul flotei din Marea Neagră, după scufundarea crucișătorului Moskva și pierderea a opt avioane într-un atac asupra unei baze rusești din Crimeea.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.