X

Comandantul Districtului militar de est rus a fost demis

Comandantul Districtului militar de est rus, generalul-colonel Alexander Chaiko, a fost demis, anunță Reuters, aceasta fiind cea mai recentă remaniere de vârf pe fondul unei serii de înfrângeri pe câmpul de luptă din Ucraina, informează mediafax.

La conducerea districtului a fost numit generalul-locotenent Rustam Muradov. Districtul de est acoperă trupele din Orientul Îndepărtat al Rusiei, dar o mare parte din efectivele sale sunt desfășurate în prezent în Ucraina.

Citește și :  Emmanuel Macron va participa la Forumul de Cooperare Asia-Pacific

Muradov, care a fost sancționat de Uniunea Europeană în februarie, a servit anterior în regiunea Donbas din estul Ucrainei și a comandat forțele ruse de menținere a păcii din Nagorno-Karabah.

Luni, comandantul districtului militar vestic, generalul-colonel Alexander Zhuravlyov, a fost înlocuit, la scurt timp după pierderile suferite de Rusia în nord-estul Ucrainei luna trecută și după recucerirea de către Ucraina a orașului Lyman, în regiunea Donețk.

De atunci, forțele rusești au pierdut, de asemenea, controlul asupra câtorva sute de kilometri pătrați din regiunea ucraineană Herson, teritoriu anexat de Rusia.

Citește și : Preşedintele Biden a transmis un mesaj de unitate în Florida – VIDEO

În septembrie, ministrul adjunct al apărării însărcinat cu logistica, generalul Dmitri Bulgakov, a fost înlocuit cu generalul-colonel Mihail Mizintsev, acuzat de Uniunea Europeană că a orchestrat un asediu al portului ucrainean Mariupol la începutul războiului, în care au murit mii de civili.

În august, agenția de știri de stat RIA a raportat că a fost demis comandantul flotei din Marea Neagră, după scufundarea crucișătorului Moskva și pierderea a opt avioane într-un atac asupra unei baze rusești din Crimeea.

Tags: Alexander ChaikoDonbasNagorno-KarabahOrientul ÎndepărtatRustam Muradovucraina
Categorii: Diaspora