Combatanţi islamişti au atacat o bază din Kenya,care găzduiește forțe americane

Publicat:

Combatanţi ai unei grupări islamiste somaleze shebab au lansat duminică un atac împotriva unei baze militare utilizate de forţe americane şi kenyene din Lamu (în nordul Kenyei), potrivit unui responsabil local kenyan, citat de AFP, potrivit agerpres.

“Atacul a fost respins”, a afirmat Irungu Macharia, adăugând că atacul a fost revendicat de insurgenţii shebab, afiliaţi Al Qaida.


Citește și : Trump: Dacă Iranul îi atacă pe americani, SUA vor lovi 52 de situri iraniene

El a mai spus că acest atac a fost efectuat înainte de venirea zorilor împotriva bazei cunoscute sub numele de Camp Simba şi că o “operaţiune de securitate este în curs” de desfăşurare, fără a preciza totuşi dacă au existat victime.

Combatanţii shebab au revendicat responsabilitatea atacului într-un comunicat, afirmând că au “reuşit să ia cu asalt baza militară puternic fortificată şi au preluat controlul efectiv asupra unei părţi a acesteia”.

Gruparea a declarat că există victime kenyene şi americane, dar aceste afirmaţii nu au putut fi confirmate pentru moment.

Aceeaşi grupare a adăugat că acest atac se înscrie în cadrul campaniei sale întitulate “Al-Quds (Ierusalim) nu va fi niciodată iudaizat” – termen pe care l-au utilizat pentru prima oară în cursul unui atac împotriva complexului hotelier Dusit din Nairobi în ianuarie 2019, soldat cu 21 de morţi.

Citește și : Celebrităţile fac apel la donaţii către pompierii din Australia

Combatanţii shebab au comis mai multe atacuri la scară largă în interiorul Kenyei, afirmând că acţionau în chip de represalii pentru trimiterea de trupe kenyene în Somalia în 2011 pentru a lupta împotriva grupării, precum şi pentru a viza interese străine.

În pofida costisitoarelor eforturi internaţionale pentru a-i combate , miliţiile shebab au efectuat sâmbătă unul dintre atacurile cele mai sângeroase ale deceniului în Somalia, provocând moartea a 81 de persoane în explozia unui vehicul capcană la Mogadiscio.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Parlamentari ucraineni cer scăderea vârstei de recrutare de la 25 la 20 de ani

Parlamentari ucraineni cer scăderea vârstei de recrutare de la 25 la 20 de ani Autorităţile ucrainene au anunţat vineri confiscarea unor sume de bani în...

Viitorul Terrei, trădat de o planetă aflată la 4.000 de ani lumină de sistemul nostru solar

Viitorul Terrei, trădat de o planetă aflată la 4.000 de ani lumină de sistemul nostru solar În circa cinci miliarde de ani, Soarele va intra...

Cele mai importante stațiuni de schi din Europa se confruntă cu o ‘amenințare existențială’ din cauza crizei climatice

Cele mai importante stațiuni de schi din Europa se confruntă cu o 'amenințare existențială' din cauza crizei climatice Cele mai importante stațiuni de schi din...

Începe ‘sezonul’ Premiilor Nobel. Când vor fi anunțați laureații din 2024

Începe 'sezonul' Premiilor Nobel. Când vor fi anunțați laureații din 2024 Premiile Nobel din 2024 vor fi decernate începând cu 8 octombrie, când Academia Regală...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.