Comentariile lui Jens Stoltenberg confirmă că NATO luptă în Ucraina, susţine Kremlinul

Publicat:

Kremlinul a declarat miercuri că afirmaţiile făcute în ajun de secretarul general al NATO Jens Stoltenberg pot fi o confirmare a faptului că Alianţa Nord-Atlantică luptă de partea Kievului în conflictul care opune Ucraina şi Rusia, informează Reuters, potrivit agerpres.

Stoltenberg a spus marţi că o victorie a Rusiei în Ucraina ar fi ”o înfrângere pentru noi toţi” şi că orice atac asupra infrastructurii critice a NATO va primi un “răspuns unit şi ferm”.


Citește și: Ruşii fug de încorporare inclusiv cu iahturi spre Coreea de Sud – Black News

Preşedinţia rusă a apreciat că retorica occidentală cu privire la potenţiala utilizare a armelor nucleare este ”provocatoare”. ”Ne exprimăm regretul că şefi de stat occidentali se angajează în retorica nucleară în fiecare zi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Kremlinul şi-a exprimat speranţa că G7 (format din principalele state industrializate ale lumii) va trage la răspundere ”regimul de la Kiev” pentru crimele comise.

Ţările din G7 au promis marţi să furnizeze în continuare sprijin financiar, umanitar, militar, diplomatic şi juridic Ucrainei, subliniind că orice recurgere a Rusiei la arme nucleare va fi urmată de consecinţe grave.

Citeşte şi: Biden despre Putin: ‘A făcut un calcul greşit în Ucraina!’ – Black News

Cel puţin 26 de persoane au murit şi peste 100 de persoane au fost rănite în bombardamentele ruse masive efectuate începând de luni asupra unor ţinte din Kiev şi din regiunile Hmelniţki, Liov, Dnipro, Viniţa, Zaporojie, Sumî, Harkov, Ternopil şi Jitomir.

La 24 februarie acest an, Rusia a lansat o agresiune militară nejustificată şi neprovocată împotriva Ucrainei. Moscova susţine constant că este vorba despre o ”operaţiune militară specială de denazificare” a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Fondurile de pensii americane îl ajută pe Putin să îşi atingă obiectivele în domeniul gazelor

Fondurile de pensii americane îl ajută pe Putin să îşi atingă obiectivele în domeniul gazelor Rusia trebuie să îşi majoreze exporturile de gaze lichefiate pentru...

Trump confirmă că a vorbit cu Zelenski și că i-a promis că „va pune capăt războiului” din Ucraina

Trump confirmă că a vorbit cu Zelenski și că i-a promis că „va pune capăt războiului” din Ucraina Fostul preşedinte al SUA Donald Trump a...

Comandantul suprem al NATO: Europa şi SUA vor avea probleme cu Rusia și după încheierea războiului din Ucraina

Comandantul suprem al NATO: Europa şi SUA vor avea probleme cu Rusia și după încheierea războiului din Ucraina Europa şi SUA vor avea probleme cu...

Comandant rus, ‘ciuruit’ de către propriii săi militari. Unsprezece gloanțe au tras în el

Comandant rus, 'ciuruit' de către propriii săi militari. Unsprezece gloanțe au tras în el Comandantul unei unități ruse care luptă în Ucraina a fost „ciuruit”...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.