X

Comercializarea, distribuţia şi livrarea’ de obiecte de plastic de unică folosinţă, interzise în Ciudad de Mexico

Măsura interzicerii comercializării obiectelor de plastic de unică folosinţă a intrat în vigoare în Ciudad de Mexico pe 1 ianuarie, relatează sâmbătă dpa, scrie agerpres.  

“Comercializarea, distribuţia şi livrarea’ de obiecte de plastic de unică folosinţă, inclusiv tacâmuri, farfurii şi paie sunt de acum interzise, a anunţat Ministerul Mediului într-un comunicat.

Citește și : Wuhan a sărbătorit intrarea în 2021, la un an după apariţia primului caz de COVID-19

Interdicţia comercializării se referă de asemenea şi la recipiente pentru alimente de unică folosinţă şi la aplicatoare pentru tampoane realizate în totalitate sau parţial din materiale plastice, cu excepţia celor compostabile.

“Scopul principal … este de a avea un consum responsabil, în care cetăţenii capitalei sunt din ce în ce mai conştienţi şi nu mai folosesc materiale plastice de unică folosinţă pentru a nu genera poluare în oraş şi pe Planetă”, a declarat Andree Lilian Guigue Perez, şeful Direcţiei Generale de Evaluare a Impactului asupra Mediului (DGEIRA).

Ciudad de Mexico, cel mai populat oraş din America de Nord cu circa 22 de milioane de locuitori, a interzis utilizarea pungilor de plastic de unică folosinţă în urmă cu un an.

Citește și : Fauci: Vaccinarea merge mai greu decât era plănuit în SUA; avem nevoie de mai multe resurse

Guigue Perez a declarat că guvernul local va menţine interdicţia în pofida pandemiei de coronavirus, susţinând că Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a constatat că virusul poate rămâne pe suprafeţe din plastic timp de patru zile, făcând reutilizarea materialelor durabile o alegere mai bună pentru mediu.

Conform datelor oferite de Ministerul Mediului, mexicanii folosesc anual circa 6 milioane de tone de plastic, o medie de 45 de kilograme pe cap de locuitor.

Tags: America de NordAndree Lilian Guigue PerezDGEIRAfarfuriiplastictacâmuriunică folosinţă
Categorii: Știrile zilei