X

Comisarul european desemnat din partea Franţei şi-a vândut acţiunile deţinute la grupul Atos

Comisarul european desemnat din partea Franţei, Thierry Breton, care a condus gigantul tehnologic Atos până la finalul lunii octombrie, şi-a vândut acţiunile deţinute la compania sa pentru a evita un eventual conflict de interese, a declarat vineri Eric Mamer, purtător de cuvânt al viitoarei Comisii Europene, transmite dpa, potrivit agerpres.

Breton ”a luat iniţiativa şi a dorit să fie radical în a evita orice potenţial conflict de interese”, a spus Mamer, purtătorul de cuvânt al preşedintelui ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Citește și : Joseph Daul vrea o victorie a Partidului Popular în alegerile din Spania

Breton (64 de ani) a fost ministru al economiei în perioada 2005-2007, în timpul mandatului preşedintelui Jacques Chirac. De formaţie inginer, între anii 2002 şi 2005 el a condus compania France Telecom.

Thierry Breton a fost desemnat pentru postul de comisar european pentru piaţă internă după ce propunerea iniţială făcută de Paris, Sylvie Goulard, a fost respinsă de eurodeputaţi.

El va fi audiat în data de 14 noiembrie în Comisia de industrie, cercetare şi energie a Parlamentului European (ITRE). Votul în plenul Parlamentului European, la Strasbourg, pentru noua Comisie Europeană este programat pentru 27 noiembrie.

Citește și : Interpolul anunţă salvarea a 64 de victime ale traficului cu fiinţe umane

Tags: AtosEric MamerJacques ChiracThierry Breton
Categorii: Diaspora