X

Comisarul european pentru concurenţă rămâne fără susţinere la următoarele alegeri

Comisarul european pentru concurenţă, Margrethe Vestager, fost lider al unui partid aflat acum în opoziţie în ţara sa, Danemarca, a declarat miercuri că actualul guvern de la Copenhaga nu sprijină numirea sa pentru un nou mandat în executivul comunitar, transmite Reuters, conform agerpres.

Margrethe Vestager (50 de ani) este foarte apreciată la Bruxelles după ce, în calitate de comisar pentru concurenţă, a atacat practicile anticoncurenţiale ale unor multinaţionale americane, printre care Google şi Apple, fiind considerată de unii ca potenţială succesoare a lui Jean-Claude Juncker la preşedinţia Comisiei Europene.

Citeşte şi: Două pachete cu ricină au fost trimise la Pentagon. Un alt colet suspect îl avea ca destinatar pe Donald Trump

‘Ţara mea natală nu pare prea entuziastă să-mi acorde un nou mandat’, a declarat însă Margrethe Vestager, cu prilejul unei conferinţe de presă la Paris. ‘Şi acesta nu e decât un eufemism’, a adăugat ea.

‘Tradiţia în ţara mea este ca partidul cel mai mare din guvern să fie cel care numeşte comisarul. De vreme ce partidul meu nu este în guvern, ar însemna cel puţin ca această tradiţie să fie încălcată’, a comentat Vestager .

Margrethe Vestager este fost lider al Partidului Social Liberal Danez, aflat în opoziţie faţă de conservatorii de la guvernare.

Citeşte şi: După ce a fost devastată de cutremure şi tsunami, pe insula Sulawesi a erupt un vulcan

Tags: alegeriApplecomisar europeanComisia Europeană (CE)CopenhagadanemarcaGoogleJean-Claude JunckerMargrethe VestagerUniunea Europeană (UE)
Categorii: Diaspora