X

Comisarul European pentru locuri de muncă și drepturi sociale și directorul general OIM întreprind o vizită de lucru la Chișinău

Comisarul European pentru locuri de muncă și drepturi sociale și directorul general OIM întreprind o vizită de lucru la Chișinău

Comisarul European pentru locuri de muncă și drepturi sociale, Nicolas Schmit, și directorul General al Organizației Internaționale a Muncii (OIM), Gilbert Houngbo, întreprind o vizită de lucru la Chișinău, în perioada 10-11 aprilie. Agenda oficialilor include întrevederi cu președinta Maia Sandu, prim-ministrul Dorin Recean, precum și cu reprezentanții Confederației Naționale a Patronatelor și ai Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova.

De asemenea, oficialii vor avea întrevederi cu ministrul Afacerilor Externe, Mihai Popșoi și ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu, potrivit moldova1.md.

Citește și : Grosu anunță o nouă inițiativă legislativă după ultima decizie a CC

Totodată, Ministrul Muncii și Protecției Sociale, împreună cu cei doi oficiali vor susține o conferință de presă, pe 11 aprilie, în cadrul căreia va fi lansat un nou proiect finanțat de Uniunea Europeană „Suportul UE pentru o piață a muncii mai incluzivă în Republica Moldova”.

Proiectul, cu un buget de 2 000 000 de euro va fi implementat de Organizația Internațională a Muncii.

Agenda Comisarului European pentru locuri de muncă și drepturi sociale se va încheia cu o vizită la Centrul de Intervenție Timpurie „Voinicel”, care anterior a beneficiat de suportul financiar al Uniunii Europene.

Citește și : Liderul de onoare al democraților atenționează despre „sfârșitul” PSDE

Tags: )chisinauGilbert HoungboMaia SanduNicolas Schmit
Externe