Comisarul european pentru politica de vecinătate laudă angajamentul Marocului în favoarea Ucrainei

Publicat:

Un înalt oficial al UE a salutat joi contribuţia Marocului în favoarea Ucrainei, evocând public, pentru prima dată, furnizarea de tancuri vechi către Kiev, lucru care nu a fost confirmat de Rabat, relatează AFP, potrivit agerpres.   

“Am discutat despre contribuţia Marocului în războiul rus împotriva Ucrainei”, a precizat comisarul european pentru politica de vecinătate, Olivér Várhelyi, în vizită oficială în Maroc, după ce s-a întâlnit cu şeful diplomaţiei marocane, Nasser Bourita.


Citește și : Susţinerea SUA şi NATO pentru Ucraina riscă să antreneze ‘consecinţe catastrofale’

“Marocul nu a contribuit doar politic, ci şi practic, prin livrări”, a afirmat Várhelyi într-o conferinţă de presă, făcând referire la o “ofertă de tancuri vechi ruseşti pentru Ucraina”, menţionată recent în presa marocană.

Conform media străine şi marocane, Marocul a livrat la începutul anului armatei ucrainene vechi tancuri de luptă ruseşti T-72B ale Forţelor Armate Regale (FAR), care au fost trimise în Republica Cehă pentru a fi modernizate.

Informaţia nu a fost confirmată de o sursă oficială marocană.

De la începutul invaziei ruse în Ucraina, Rabatul a ţinut să adopte o anume neutralitate, votând în acelaşi timp săptămâna trecută la ONU în favoarea rezoluţiei care făcea apel la retragerea “imediată” a trupelor ruse din Ucraina.

Citește și : Confruntare verbală între Rusia şi aliaţii din jurul SUA la reuniunea G20

Marocul “nu este parte în conflictul armat dintre Rusia şi Ucraina”, a reamintit marţi Bourita, subliniind că ţara sa “nu a participat şi nu va participa, sub nicio formă, la acest conflict”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația

VIDEO - Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația În adâncul Pământului se află nucleul, o minge metalică solidă care se rotește independent...

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență conform protocoalelor Organizaţiei Mondiale...

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării La summitul său apropiat, marcând 75 de ani de la înființarea...

Doi părinți din stânga Nistrului și-au găsit copilul de un an, blocat în mașină. Ce a urmat

Doi părinți din stânga Nistrului și-au găsit copilul de un an, blocat în mașină. Ce a urmat Emoții puternice pentru un cuplu din stânga Nistrului,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.