Comisia ‘6 ianuarie’ se pregăteşte să recomande anchetarea penală a unor apropiaţi ai lui Trump

Publicat:

Comisia parlamentară însăcrinată cu anchetarea luării cu asalt a Capitoliului la 6 ianuarie 2021 se pregătea luni să recomande anchetarea penală a unor apropiaţi ai lui Donald Trump, din cauza refuzului acestora de a fi audiaţi în cadrul acestei anchete, relatează AFP , scrie news.ro

Două persoane sunt vizate în această procedură – fostul consilier economic al lui Donald Trump Peter Navarro şi alt consilier al fostului preşedinte, Dan Scavino, însărcinat cu reţele de socializare.


Citește și : Zelenski se va adresa Parlamentului grec la 7 aprilie

Nici unul şi nici celălalt nu s-au prezentat la audieri în faţa membrilor comisiei, în pofida unor citaţii în acest sens.

La 6 ianuarie 2021, numeroşi susţinători ai lui Donald Trump au invadat Capitoliul, sediul puterii legslative americane, cu scopul de a întrerupe certificarea de către congresmeni a victoriei lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale americane din 2020.

Dan Scavino este suspectat de faptul că s-a întâlnit cu Donald Trump cu o zi mai înainte, la 5 ianuarie, într-o discuţie despre felul în care să convingă membrii Congresului să nu certifice rezultatul alegerilor prezidenţiale.

Peter Navarro ”nu a făcut un mister din rolul pe care l-a jucat în manevre vizând răsturnarea rezultatului alegerilor din 2020 şi a evocat susţinerea preşedintelui în aceste planuri”, subliniază şeful anchetei parlamentare, democratul Bennie Thompson.

În cazul în care aleşii recomandă urmărirea penală a lui Dan Scavino şi a lui Peter Navarro, procurorilor federali le revne să decidă dacă să-i inculpe pe cei doi cu privire la o ”tentativă de obstrucţionare a unei anchete a Congresului”.

Comisia urmează să se reunească la ora locală 19.30 (marţi, 1.30, ora României), iar unii dintre membrii acesteia i-ar putea cere Virginiei Thomas, o activistă conservatoare, soţia judecătorului Curţii Supreme Clarence Thomas, să se prezinte la audieri.

Cotidianul The Washington Post (WP) a dezvăluit săptămâna trecută că Virginia Thomas i-a trimis peste 20 de mesaje – în perioada noiembrie 2020-ianuarie 2021 – şefului de cabinet al lui Donald Trump Mark Meadows, în care îl implora să blocheze victoria lui Joe Biden în alegeri.

Citește și : Germania pledează pentru o repartizare mai echitabilă a refugiaţilor ucraineni între statele din UE

Comisia – denumită ”6 ianuarie” – a recomandat să fie urmăriţi penal atât fostul şef de cabinet al lui Donald Trump Mark Meadows, cât şi fostul consilier Steve Bannon, din cauza refuzului acestora de a fi audiaţi.

Comisia a anunţat că a audiat peste 500 de persoane în cadrul acestei anchete.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

H&M va elimina treptat utilizarea de puf şi pene în îmbrăcămintea pe care o comercializează, urmând a le folosi doar dacă au fost reciclate

H&M va elimina treptat utilizarea de puf şi pene în îmbrăcămintea pe care o comercializează, urmând a le folosi doar dacă au fost reciclate Retailerul...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

Sondaj – Kamala Harris şi Donald Trump stagnează în intenţiile de vot, cu o lună înainte de alegeri

Sondaj - Kamala Harris şi Donald Trump stagnează în intenţiile de vot, cu o lună înainte de alegeri Cu o lună înainte de alegerile prezidenţiale...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.