Comisia de apărare a Parlamentului finlandez recomandă aderarea ţării la NATO

Publicat:

Aderarea la NATO este cea mai bună opţiune pentru Finlanda pentru a-şi garanta securitatea naţională, a apreciat marţi comisia de apărare din Parlament, înainte de decizia Finlandei din zilele următoare de a-şi depune sau nu candidatura pentru intrarea în Alianţa Nord-Atlantică, relatează Reuters, potrivit agerpres.  

Apartenenţa Finlandei la NATO ar spori semnificativ descurajarea pentru eventualitatea ca ţara să devină o ţintă a agresiunii ruse, a precizat într-o declaraţie comisia de apărare.


Citește și : Aderarea Suediei la NATO ar consolida apărarea regiunii nordice

Finlanda, care are 1.300 km de frontieră cu Rusia şi un trecut dificil cu statul vecin, îşi reconsideră poziţia de lungă durată de a nu adera la NATO pentru a menţine relaţii amicale cu Moscova.

Preşedintele finlandez Sauli Niinisto urmează să anunţe joi poziţia sa privind aderarea ţării la NATO, o decizie care va însemna probabil o schimbare majoră în politica sa de securitate pentru ţara nordică după invazia rusă din Ucraina.

Citește și : Circa 100 de civili sunt captivi în oţelăria Azovstal din Mariupol

Comisia de apărare a Parlamentului şi-a dat avizul în chestiune drept răspuns la o carte albă a guvernului privind politica externă şi de securitate.

“Apartenenţa la NATO este cea mai bună soluţie pentru securitatea Finlandei. Întăreşte capabilitatea de apărare naţională cu sprijinul celor mai semnificative resurse militare ale uniunii”, a declarat preşedintele comisiei şi principalul lider al opoziţiei, Petteri Orpo, din cadrul Partidului coaliţiei naţionale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.