Comisia de apărare a parlamentului german a dat undă verde pentru achiziţia de elicoptere Chinook

Publicat:

Comisia de apărare a parlamentului german a dat undă verde pentru achiziţia a 60 de elicoptere de transport grele pentru forţele armate ale Bundeswehr, în valoare de miliarde de euro, a informează miercuri DPA, potrivit agerpres.

Majoritatea membrilor comisiei au votat miercuri, la Berlin, în favoarea achiziţionarea elicopterelor Boeing CH-47F Chinook, potrivit participanţilor la întâlnire. Proiectul de armament a fost de asemenea miercuri pe ordinea de zi a comisiei de buget a parlamentului.


Citește și : Va reuși Rusia să submineze Moldova grație găgăuzilor

Elicopterele urmează să fie folosite de Bundeswehr pentru transportul aerian rapid de vehicule, materiale şi soldaţi. Ele sunt importante pentru apărarea naţională şi a NATO, dar şi pentru misiuni în străinătate. Primele elicoptere urmează să fie livrate în 2027.

Potrivit documentului de decizie, cerinţele financiare totale ale proiectului se ridică la aproximativ 7,2 miliarde de euro (7,8 miliarde de dolari).

Încă 750 de milioane de euro vor fi necesare pentru adaptarea infrastructurii armatei la modul de operare a elicopterelor. Acest lucru implică construcţia de noi clădiri şi hangare, adaptarea zonelor operaţiunilor de zbor şi extinderea depozitelor de combustibil existente.

Citește și :  Pulberea albă găsită la Casa Albă era de fapt cocaină

Costurile tot mai ridicate ale proiectului au pus sub semnul întrebării până cu o zi înainte de întâlnire o decizie imediată a comisiei în favoarea achiziţiei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”

S-a stins din viață Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar” Jon Landau, producătorul premiat cu Oscar pentru „Titanic” şi „Avatar”, care...

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.