Comisia Europeană a amendat NBC Universal cu 14,3 milioane euro

Publicat:

Comisia Europeană a aplicat amenzi mai multor societăţi aparţinând Comcast Corporation din SUA, printre care şi NBCUniversal – amendată cu 14.327.000 de euro pentru că le-a restricţionat comercianţilor vânzarea de produse care fac obiectul unei licenţe obţinute în Spaţiul Economic European (SEE) pe alte teritorii şi altor clienţi decât cei care le sunt atribuiţi, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar, potrivit agerpres.

Aceste restricţii vizau produse care reprezentau Minioni, Jurasic World şi alte imagini şi personaje din filmele NBCUniversal.


Citește și : Germania confirmă al şaselea caz de coronavirus, un copil

În iunie 2017, Comisia a deschis o anchetă antitrust cu privire la anumite practici de acordare a licenţelor şi de distribuţie ale NBCUniversal, pentru a determina dacă aceasta le-a interzis în mod ilegal comercianţilor să vândă liber, în interiorul pieţei unice a UE, mărfuri sub licenţă. Rezultatul anchetei Comisiei a fost că NBCUniversal: a impus o serie de măsuri directe care au restricţionat vânzările în afara teritoriului de către titulari de licenţe, a impus o serie de măsuri directe care au restricţionat vânzările către alţi clienţi sau grupuri de clienţi decât cei atribuiţi.

În plus, compania a obligat titularii de licenţe să repercuteze aceste restricţii privind vânzările asupra clienţilor lor, a pus în aplicare o serie de măsuri ca modalitate indirectă de a încuraja respectarea restricţiilor privind vânzările şi a impus o serie de măsuri directe de restricţionare a vânzărilor online.

Citește și : Germania se aşteaptă ca un vaccin împotriva noului coronavirus să fie dezvoltat în câteva luni

Comisia a concluzionat că practicile ilegale ale NBCUniversal au divizat piaţa unică şi i-au împiedicat pe titularii de licenţe din Europa să vândă produse la nivel transfrontalier şi în rândul altor grupuri de clienţi, în detrimentul consumatorilor europeni.

“Este a treia decizie cu privire la restricţiile asupra vânzărilor de produse sub licenţă comercializate în întreaga Europă. Strategia NBCUniversal de a-i împiedica pe comercianţi să vândă produse sub licenţă anumitor grupuri de clienţi şi în anumite ţări contravine normelor antitrust ale UE. Astfel de restricţii privind vânzările aduc atingere însăşi fundamentelor pieţei unice a UE şi nu pot fi tolerate”, a declarat vicepreşedinta executivă, Margrethe Vestager, responsabilă cu politica în domeniul concurenţei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți O persoană a fost ucisă și cinci rănite, trei dintre ele grav, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.