Comisia Europeană a lansat un ghid interactiv pentru finanțarea zonelor rurale

Publicat:

Comisia Europeană a lansat un ghid interactiv pentru finanțarea zonelor rurale

Comisia Europeană a lansat marți un nou ghid interactiv care cartografiază toate oportunitățile de finanțare disponibile la nivelul UE pentru zonele rurale.

Potrivit unui comunicat al CE, există fonduri și programe ale UE care pot promova creșterea durabilă și bunăstarea în zonele rurale. Cu toate acestea, identificarea celei mai adecvate opțiuni nu este întotdeauna simplă pentru potențialii beneficiari, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Peste 800 de oficiali occidentali au semnat o scrisoare critică la adresa politicii faţă de Israel şi Gaza

Setul de instrumente pentru mediul rural reunește oportunități de finanțare din 26 fonduri diferite ale UE, de la politica agricolă comună la fondurile de coeziune, Orizont Europa și Mecanismul de redresare și reziliență. În doar câteva clicuri, antreprenorii din mediul rural și autoritățile locale pot găsi cele mai bune fonduri disponibile pentru a-i ajuta să își dezvolte proiectul.

Portalul urmărește să le ofere solicitanților cunoștințele și instrumentele necesare pentru a răspunde nevoilor locale. Beneficiarii pot fi autorități locale, instituții, întreprinderi, asociații și persoane fizice.

Noul instrument oferă traduceri automate în toate limbile UE. Un dispozitiv interactiv de identificare a finanțării le permite utilizatorilor să filtreze schemele existente pe baza mai multor criterii: rolul sau organizarea acestora, activitatea pe care doresc să o pună în aplicare, tipul de sprijin pe care îl caută: granturi, instrumente financiare (cum ar fi împrumuturi și garanții) sau asistență tehnică servicii de consiliere similare, formare, programe de mentorat, rețele de sprijin etc.

După restrângerea alegerii la opțiunile cele mai relevante, informațiile-cheie privind programele și inițiativele actuale sunt disponibile imediat în fișele informative care pot fi tipărite. Acestea explică modul în care fiecare opțiune este relevantă pentru zonele rurale și includ detalii practice, linkuri către cereri de propuneri și puncte de contact relevante.

Vezi și : Statele Uniunii Europene şi-au dat acordul asupra primei legi privind inteligenţa artificială

Setul de instrumente pentru mediul rural oferă, de asemenea, orientări ample cu privire la modul în care pot fi valorificate la maximum oportunitățile disponibile. Utilizatorii pot fi inspirați și pot explora o gamă largă de exemple și studii de caz, descoperind modul în care fondurile și mecanismele de sprijin ale UE au fost deja puse în aplicare cu succes în zonele rurale din întreaga UE. Multe povești inspiratoare sunt afișate pe o hartă care poate fi accesată.

Zonele rurale ale UE acoperă 83% din teritoriul Uniunii și găzduiesc 30% din populația UE.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Evenimentele Zilei de 17 iulie în Istorie

Evenimentele Zilei de 17 iulie în Istorie 17 iulie este a 198-a zi a calendarului gregorian și a 199-a zi în anii bisecți.   Sărbătorile Zilei de...

Horoscop 17 iulie 2024

Horoscop 17 iulie 2024  Nativii din zodia Capricorn se concentrează pe carieră, în timp ce Gemenii au o zi plină de energie, potrivit stiripesurse. Horoscop...

Se anunță schimbări majore la ziarul Bild şi site-ul american de ştiri Politico

Se anunță schimbări majore la ziarul Bild şi site-ul american de ştiri Politico Gigantul media german Axel Springer, care deţine popularul tabloid german Bild şi...

Fenomenul ireversibil care schimbă harta lumii: În România și Moldova va fi la fel ca în Italia sau Grecia

Fenomenul ireversibil care schimbă harta lumii: În România și Moldova va fi la fel ca în Italia sau Grecia Specialiștii au realizat o nouă hartă...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.