X

Comisia Europeană a pus capăt investigaţiei privind posibile practici anticoncurenţiale la Coca-Cola şi îmbuteliatorii săi

Comisia Europeană a anunţat marţi că a pus capăt investigaţiei privind posibile practici anticoncurenţiale la Coca-Cola şi îmbuteliatorii săi, Coca-Cola Europacific Partners şi Coca-Cola Hellenic, citând dovezi insuficiente pentru a continua investigaţia, transmite Reuters, potrivit agerpres

Executivul comunitar avea îngrijorări că grupul Coca-Cola şi îmbuteliatorii săi este posibil să fi făcut abuz de poziţie dominantă prin acordarea unor reduceri retailerilor din unele state membre, cu condiţia ca retailerii să blocheze intrarea de noi băuturi răcoritoare pe piaţă. În consecinţă, Comisia Europeană a strâns informaţii de la Coca-Cola şi îmbuteliatorii săi precum şi de la retaileri şi competitori.

Citește și : Peskov vorbeşte despre o nouă candidatură a lui Putin

“Pe baza dovezilor strânse, Comisia a ajuns la concluzia că există motive insuficiente pentru a continua investigaţia”, a informat Executivul comunitar într-un comunicat de presă.

Comisia Europeană precizează că va continua să monitorizeze practicile de afaceri de pe piaţa bunurilor de larg consum din Europa, inclusiv în sectoarelor de alimente şi băuturi, pentru a asigura accesibilitatea, alegere şi inovaţia din acest sector.

Coca-Cola HBC, al doilea producător de băuturi Coca Cola din afara SUA, este prezent şi pe piaţa din România. Lider al industriei locale de băuturi, Coca-Cola HBC România este un contributor important la economia locală. Conform studiului “Impactul socio-economic al Sistemului Coca-Cola în România”, realizat pe baza datelor financiare din 2020, prezenţa acestui sistem pe piaţa locală generează o valoare adăugată de 434 milioane de euro, echivalentul a 0,20% din PIB-ul României.

Citește și : Rusia nu va relua discuţiile nucleare START până când Washingtonul nu va asculta Moscova

 

Tags: coca colacomisia europeanaeuropaRomania
Categorii: Diaspora