Comisia Europeană ‘avertizează’ România: somație pentru București

Publicat:

Comisia Europeană ‘avertizează’ România: somație pentru București

Comisia Europeană va cere statelor membre luna aceasta să își trimită urgent planurile pe termen lung de climă și energie.

Un purtător de cuvânt al Comisiei a avertizat că doar patru state și-au respectat obligația legală. Țările membre întârziate, între care și România, ar fi trebuit să își trimită până pe 30 iunie planurile naționale de energie și climă până în 2030, informează Rador Radio România, potrivit stiripesurse.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Potrivit Comisiei, executivul european nu va demara imediat proceduri de încălcare a legislației europene și va expune chestiunea ca pe o problemă de urgență la reuniunile miniștrilor europeni de mediu și energie de luna aceasta.

Context

Comisia Europeană a mai criticat România și în 2023, pentru modul în care arată proiectul Planului Național Integrat în domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice 2023-2030 – PNIESC (forma revizuită).

Citește și: Moldova îşi trimite militarii în Somalia

România era acuzată că a depus proiectul pe 31 octombrie 2023, cu trei luni întârziere, motiv pentru care autoritățile de la Bruxelles „au avut timp limitat pentru a-și întocmi evaluarea” și a face recomandări. Comisia nu e mulțumită nici de obiectivele prezentate de România, cum ar fi cele privind energia regenerabilă, constantând și lipsa unor politici și măsuri necesare tranziției verzi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Poliția a confiscat listele de semnături colectate de socialiști în cadrul așa-zisei campanii ‘Interesul Național’

Poliția a confiscat listele de semnături colectate de socialiști în cadrul așa-zisei campanii 'Interesul Național' Oamenii legii au confiscat listele de semnături colectate de PSRM...

Petrocub a reușit să câștige cu 5 la 1 în amicalul jucat cu Farul Constanța

Petrocub a reușit să câștige cu 5 la 1 în amicalul jucat cu Farul Constanța Petrocub continuă pregătirea pentru preliminariile Ligii Campionilor. În ultimul joc...

Guvernul Germaniei oferă R. Moldova un grant de 15 milioane de euro

Guvernul Germaniei oferă R. Moldova un grant de 15 milioane de euro Guvernul Germaniei oferă un grant de 15 milioane de euro pentru îmbunătățirea infrastructurii...

Peste 50 de cazuri de rujeolă la Sângerei , începând cu data de 5 mai

Peste 50 de cazuri de rujeolă la Sângerei , începând cu data de 5 mai Începând cu data de 5 mai și până în prezent,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.