Comisia Europeană CONDAMNĂ Ungaria pentru ÎNCHIDEREA unui post de radio

Publicat:

Comisia Europeană a condamnat miercuri Ungaria pentru suspendarea unui post de radio independent, apreciind că decizia autorităţilor de la Budapesta “adânceşte îngrijorarea” privind “libertatea şi pluralismul” mass-media ungare, transmite AFP, potrivit agerpres.

“Suntem în contact cu autorităţile ungare pentru a garanta că Klubradio poate continua să funcţioneze legal”, a declarat un purtător de cuvânt al executivului european, avertizând că “nu vom ezita să luăm măsuri dacă este posibil şi necesar”.


Citeşte şi: Peste un milion de chilieni au fost vaccinaţi

Directorul Klubradio, Andras Arato, anunţase marţi că postul îşi va înceta emisia duminică seara, când expiră licenţa de emisie.

Consiliul Ungar pentru Media (NMHH), înfiinţat în 2011 de guvernul condus de Viktor Orban, a refuzat în septembrie anul trecut să reînnoiască licenţa Klubradio, susţinând că postul a depus cu întârziere mai mult documente administrative.

Klubradio s-a adresat tribunalului municipal din Budapesta pentru a solicita un permis temporar de emisie; instanţa a respins cererea, iar Arato a declarat că va cere intervenţia Curţii Supreme.

Citeşte şi: Senatul american continuă procesul de IMPEACHMENT a lui Donald Trump

Odată cu decizia privind licenţa, NMHH a permis postului să liciteze din nou pentru frecvenţa care acoperă în special Budapesta, dar procedura va mai dura, iar fără un permis temporar emisia trebuie întreruptă.

Ungaria ocupă în prezent locul 89 din 180 în clasamentul mondial al libertăţii presei publicat de organizaţia neguvernamentală Reporteri Fără Frontiere; în 2010, când Orban a devenit din nou prim-ministru, ţara era clasată a 23-a. La sfârşitul lui 2018, Bruxellesul a declanşat o procedură excepţională împotriva Ungariei pentru risc de încălcare gravă a valorilor Uniunii Europene, în special a pluralismului mediatic. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.