X

Comisia Europeană: Încă nu iese ‘fum alb’ în discuţiile cu Londra asupra Brexitului

Comisia Europeană a anunţat joi că discuţiile cu Londra în vederea încheierii unui acord asupra principalelor modalităţi de separare sunt încă în curs şi că Uniunea Europeană (UE) este gata să o primească săptămâna aceasta pe şefa guvernului britanic, Theresa May, informează AFP, potrivit agerpres.

‘Purtăm în continuare discuţii cu Londra (…). Până acum, nu avem ‘fum alb”, a afirmat Margaritis Schinas, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, în timpul briefingului de presă cotidian.

Citeşte şi: INFERN în cartierul miliardarilor americani. Bel-Air este evacuat în masă – FOTO/VIDEO

‘Suntem gata să o primim pe Theresa May în orice moment, atunci când ei (britanicii) vor fi gata. Aceasta ar urma să aibă loc săptămâna aceasta (…), săptămână ce include şi duminica’, a precizat el.

UE şi Marea Britanie au eşuat luni, după un dineu între preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi Theresa May, în a încheia un acord asupra modalităţilor de separare, împiedicându-se de dosarul privind viitorul frontierei irlandeze după Brexit.

Această problemă este una dintre cele trei priorităţi ale primei faze a negocierilor asupra Brexitului, alături de reglementarea financiară şi de drepturile cetăţenilor europeni stabiliţi în Marea Britanie.

Citeşte şi: După ‘declaraţia de război’ a lui Trump, Hamas îi cheamă pe palestinieni la INTIFADA

Europenii cer ‘progrese suficiente’ pe cele trei fronturi, pentru a accepta să demareze o a doua fază a negocierilor, care să includă negocierile comerciale cerute cu insistenţă de Londra.

Theresa May a afirmat miercuri că Londra şi Bruxellesul sunt ‘pe cale’ să treacă la o a doua fază a negocierilor.

Tags: brexitbruxellescomisia europeanalondramarea britanieMargaritis SchinasTheresa Mayuniunea europeana
Categorii: Diaspora