X

Comisia Europeană investighează ajutoare de stat de care au beneficiat trei posturi TV

Comisia Europeană a deschis o investigaţie pentru a evalua dacă un ajutor de stat de 18 milioane de euro acordat de guvernul ceh pentru trei posturi de televiziune este conform cu regulile UE privind ajutoarele de stat, relatează vineri agenţia Reuters, potrivit agerpres.

Comisia Europeană precizează că a primit două plângeri, în anii 2016 şi 2018, cu privire la acest ajutor de stat acordat pentru postul public de televiziune ceh Ceska televize şi doi operatori privaţi DTT (Televiziune digitală terestră), Ceske Radiokomunikace şi Digital Broadcasting.

Citeşte şi: SUA pregătesc o rezoluţie pentru a îndemna Iranul ‘să coopereze’ cu AIEA – Black News

”În acest stadiu, conform evaluării preliminare, Comisia are îndoieli că măsura este conformă cu ajutoarele de stat”, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene.

Guvernul ceh a transmis anul trecut Comisiei Europene că a acordat acel ajutor de stat în vederea compensării operatorilor DTT pentru costurile de difuzare simultană (simulcasting) din perioadele 1 martie 2017 – 18 martie 2020 şi 1 iulie 2020 – 31 octombrie 2020.

Citeşte şi: Rămân încă multe întrebări cu privire la certificatele FALSE de vaccinare anti-Covid-19 CUMPĂRATE de vedete și afacerişti celebri – Black News

Tags: cehiaCeska televizeCeske Radiokomunikacecomisia europeanaDigital BroadcastingDTT (Televiziune digitală terestră)
Categorii: Știrile zilei