Comisia Europeană lansează o investigație privind produsele din oţel provenite din China

Publicat:

Comisia Europeană lansează o investigație privind produsele din oţel provenite din China

Comisia Europeană a lansat o investigaţie privind produsele laminate plate din fier sau din oţel ori acoperite cu tablă provenite din China, pentru a evalua dacă importurile în Uniunea Europeană sunt vândute la preţuri excesiv de scăzute.

Executivul comunitar a lansat investigaţia antidumping în urma unei plângeri din partea Asociaţiei Europene a Oţelului – Eurofer – a anunţat joi Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.


Ancheta, alături de alta lansată tot joi privind importurile de parchet din lemn, este cea mai recentă din seria de investigaţii comerciale lansată de UE contra subvenţionării din partea statului chinez a exporturilor şi operaţiunilor companiilor sale în Europa.

Comisia Europeană a lansat în octombrie o investigaţie asupra industriei chineze de vehicule electrice. Ancheta, programată să dureze 13 luni, caută să stabilească dacă vehiculele electrice mai ieftine produse în China beneficiază în mod incorect de subvenţii de stat. China a denunţat ancheta, pe care a calificat-o drept un „protecţionism pur”, şi a subliniat că probabil va dăuna relaţiilor comerciale sino-europene.

Citește și: China ar putea prelua controlul Taiwanului fără război

Investigaţia lansată joi privind produsele laminate plate din fier sau din oţel ar urma să dureze 14 luni, cu posibila impunere de taxe provizorii în şapte-opt luni.

Conform datelor Eurofer, producătorii chinezi beneficiază de preţuri distorsionate pentru materiile prime, inclusiv produsele laminate plate din fier sau din oţel, transmite Reuters, citat de Agerpres. Asociaţia consideră că deschiderea investigaţiei este un important pas înainte în vederea restabilirii condiţiilor de concurenţă echitabilă, în condiţiile în care industria UE a pierdut un sfert din volumele de vânzări în perioada 2021 – 2023, în timp ce importurile din China au crescut de peste două ori.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Grupul de companii farmaceutice românești Direct Pharma Logistics vine în R.Moldova

Grupul de companii farmaceutice românești Direct Pharma Logistics vine în R.Moldova Grupul de companii farmaceutice românești Direct Pharma Logistics își extinde în prezent operațiunile de...

Putin: Rusia aşteptă alegerile din SUA pentru a discuta cu Washingtonul despre securitatea globală şi strategică

Putin: Rusia aşteptă alegerile din SUA pentru a discuta cu Washingtonul despre securitatea globală şi strategică Rusia va aştepta rezultatul alegerilor prezidenţiale din noiembrie din...

UE va impune tarife pentru produsele achiziționate de la Temu, Shein și AliExpress

UE va impune tarife pentru produsele achiziționate de la Temu, Shein și AliExpress Comisia Europeană este pe punctul de a pune în aplicare tarife pentru...

Ministrul Mediului: R.Moldova cea mai mică rată de împădurire din toată Europa

Ministrul Mediului: R.Moldova cea mai mică rată de împădurire din toată Europa Ministerul Mediului a dezvăluit recent descoperirea unei fraude de proporții în cadrul Ocolului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.