Comisia Europeană propune o combinaţie de împrumuturi şi granturi pentru planul de relansare

Publicat:

Comisia Europeană nu va copia pur şi simplu o propunere franco-germană pentru planul său de relansare care va fi prezentat săptămâna viitoare, şi care va include o combinaţie de împrumuturi şi granturi în locul granturilor sugerate de autorităţile de la Paris şi Berlin, a declarat marţi un purtător de cuvânt al Executivului comunitar, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Franţa şi Germania au propus luni un fond de revenire în valoare de 500 de miliarde de euro, fond care ar urma să ofere granturi pentru regiunile şi sectoarele Uniunii Europene care au fost cel mai grav lovite de pandemia de coronavirus, în ideea de a le ajuta să îşi revină fără a majora însă nivelul datoriilor lor.


Citeşte şi: O tătăroaică din Crimeea este numită într-o funcţie-cheie la Kiev

“În propunerea noastră va fi un echilibru între granturi şi împrumuturi”, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Eric Mamer, la o conferinţă de presă. “Vom vedea care este această balanţă săptămâna viitoare, când vom veni cu propunerea noastră”, a adăugat Eric Mamer.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, trebuie să prezinte pe 27 mai propriul său plan pentru relansare economică pe continent. “Propunerea (franco-germană) merge în sensul celei pregătite de Comisie, care va ţine cont de asemenea de punctele de vedere ale tuturor statelor membre şi ale Parlamentului European”, a precizat şefa executivului comunitar într-un comunicat de presă.

Citeşte şi: Venit minim de bază pentru familiile nevoiaşe spaniole

Pe de altă parte, Guvernul austriac a insistat luni asupra faptului că orice ajutor european ar trebui să ia “formă de împrumuturi, şi nu de subvenţii”. “Poziţia noastră rămâne neschimbată. Suntem dispuşi să ajutăm ţările cele mai afectate cu împrumuturi”, a scris pe Twitter luni seara cancelarul austriac, Sebastian Kurz. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.