X

Comisia Europeană solicită României să respecte Directiva privind zgomotul

Comisia Europeană solicită României să respecte Directiva privind zgomotul

Comisia Europeană solicită României, Bulgariei, Greciei, Ungariei, Sloveniei și Slovaciei să respecte obligațiile de raportare prevăzute în Directiva privind zgomotul.

Legislativul european a decis să inițieze o procedură de constatare a neîndeplinirii obligațiilor prin trimiterea de scrisori de punere în întârziere Bulgariei, Greciei, Ungariei, României, Sloveniei și Slovaciei pentru nerespectarea Directivei privind zgomotul (Directiva 2002/49/CE), potrivit stiripesurse.

Citește și: Majoritatea moldovenilor susține aderarea țării la UE și doresc să participe la referendum (sondaj)

Directiva privind zgomotul identifică nivelurile de poluare fonică și indică acțiunile necesare de răspuns, cum ar fi măsuri adecvate de planificare urbană și de protecție împotriva zgomotului. Directiva impune statelor membre să adopte hărți care să indice expunerea la zgomot în marile aglomerări, de-a lungul căilor ferate principale, al drumurilor principale și în jurul aeroporturilor principale.

Aceste hărți acustice strategice servesc drept bază pentru definirea unor măsuri care să contribuie la reducerea poluării fonice în cadrul planurilor de acțiune privind zgomotul. De asemenea, statele membre au obligația de a informa Comisia cu privire la constatările hărților acustice strategice, astfel încât aceasta să poată întocmi un raport privind situația expunerii la zgomot în UE.

Citește și: Forbes: Gazprom devine cea mai neprofitabilă corporație rusă, cu pierderi nete record

Aceste șase state membre nu au raportat Comisiei toate informațiile relevante privind hărțile acustice strategice, inclusiv expunerea la zgomot a populației. În consecință, Comisia trimite scrisori de punere în întârziere Bulgariei, Greciei, Ungariei, României, Sloveniei și Slovaciei, care au la dispoziție două luni pentru a răspunde și a remedia deficiențele semnalate de Comisie. Dacă nu primește un răspuns satisfăcător, Comisia poate decide să emită un aviz motivat.

 

Tags: comisia europeanaUEzgomot
Externe