Comisia Europeană susţine că „Turcia s-a îndepărtat mult de UE” (raport)

Publicat:

Comisia Europeană a informat că Turcia a făcut paşi înapoi în procesul de aderare la Uniunea Europeană în raportul privind progresele în vederea aderării care urmează să fie lansat, scrie Politico, citând ziarul german Die Welt, conform news.ro .

„Turcia s-a îndepărtat mult de UE”, concluzionează Comisia în cadrul unei variante preliminare a raportului. Turcia a regresat în zonele „justiţiei, reformelor administraţiei publice, drepturilor fundamentale şi libertăţii de exprimare”, se arată în evaluare.


Citește și : Theresa May nu exclude posibilitatea unor noi acţiuni împotriva Siriei

„În circumstanţele actuale, este de neconceput să se treacă la noi capitole privind aderarea”, conform raportului. În schimb, raportul precizează că Turcia trebuie să inverseze direcţia actuală privind statul de drept şi drepturile fundamentale al cetăţenilor.

Bruxelles-ul doreşte ca Turcia „să încheie, fără întârziere, starea de urgenţă”. Măsurile „extreme” luate de guvern printre care şi concedieri în masă şi arestări „îngrijorează serios” comisia, conform raportului.

Totuşi, situaţia economică a Turciei a fost lăudată, fiind numită „foarte avansată” şi „funcţională”.

Citește și : Egiptul se declară profund preocupat de ‘actuala escaladare militară în Siria’

De asemenea, Turcia „a depus eforturi extraordinare” pentru a găzdui cei patru milioane de refugiaţi din ţară. Cooperarea Turciei cu Uniunea Europeană privind gestionarea crizei refugiaţilor „continuă să aducă rezultate concrete şi semnificative privind scăderea trecerilor ilegale şi periculoase ale graniţelor”.

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene a declarat că raportul va fi prezentat la sesiunea lunară a Parlamentului European de joi de la Strasbourg ca parte dintr-un pachet mai mare pentru extinderea Uniunii Europene.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.