Comisia Europeană transferă 135 de milioane de euro către alte programe Interreg Ucraina și Moldova

Publicat:

Comisia Europeană a decis să transfere 135 de milioane de euro, bani alocați prin instrumentul de vecinătate, dezvoltare și cooperare internațională, planificați inițial pentru programele Interreg NEXT 2021-2027 cu Federația Rusă și Belarus, către alte programe Interreg Ucraina și Moldova.

Finanțarea poate sprijini o gamă largă de activități, dezvoltarea legăturilor transfrontaliere, serviciilor de sănătate, proiectelor de educație și cercetare, schemelor de incluziune socială, precum și consolidarea capacității instituționale a autorităților publice.


Citește și : LOVITURĂ de TEATRU! Un general ucrainean a fost condamnat pentru înaltă trădare

„Decizia de a anula cooperarea preconizată inițial cu Rusia și Belarus prin programele noastre Interreg este rezultatul războiului brutal al Rusiei împotriva Ucrainei.

Mă bucur că fondurile pe care le-am planificat inițial pentru această cooperare vor beneficia acum de programele UE cu Ucraina și Moldova.

Acest lucru va contribui la consolidarea colaborării dintre regiunile UE și părțile interesate locale cu partenerii ucraineni și moldoveni”, declară Comisarul pentru Coeziune și Reforme, Elisa Ferreira.

După invazia Rusiei în Ucraina, Comisia Europeană a suspendat cooperarea cu Federația Rusă și Belarus în cadrul programelor Interreg.

Astfel, s-a decis redistribuirea fondurilor, pentru a sprijini programele de cooperare cu Ucraina și R. Moldova.

Citește și : Șeful Termoelectrica, despre faptul că ar fi omul Kremlinului: Mă face puțin să zâmbesc

Comisia a decis, de asemenea, că regiunile din Finlanda, Estonia, Letonia și Polonia, care trebuiau să participe la programe de cooperare cu Rusia și Belarus, pot participa la alte programe Interreg existente.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un strat de diamante cu grosimea de 15 kilometri s-ar putea afla în subsolul planetei Mercur

Un strat de diamante cu grosimea de 15 kilometri s-ar putea afla în subsolul planetei Mercur Mercur ar putea avea un strat gros, format din...

Microplasticele pătrund adânc în organismele peştilor (studiu)

Microplasticele pătrund adânc în organismele peştilor (studiu) Omniprezente în mediu, microplasticele pătrund adânc în organismele peştilor, ajungând în număr mare în fileurile pe care le...

Poliţia din Germania a reţinut un bărbat suspectat de hărţuirea lui Taylor Swift

Poliţia din Germania a reţinut un bărbat suspectat de hărţuirea lui Taylor Swift Poliţia germană a reţinut un american suspectat de hărţuirea lui Taylor Swift...

Trump a devenit din nou un star reality TV cu discursul său incoerent de la Convenţie

Trump a devenit din nou un star reality TV cu discursul său incoerent de la Convenţie Într-un discurs incoerent susţinut joi seară la Convenţia republicană,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.