Comisia Europeană vrea să treacă pe lista sancţiunilor cele mai mari bănci ruseşti

Publicat:

Comisia Europeană a propus adoptarea de sancţiuni împotriva băncilor ruseşti Credit Bank of Moscow şi Russian Agricultural Bank, au declarat miercuri pentru Reuters două surse europene, potrivit agerpres.

Anterior, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat în mod oficial că Bruxelles-ul propune excluderea a trei noi bănci ruseşti, printre care se numără în special Sberbank, cea mai mare bancă comercială din Rusia, din sistemul de mesagerie financiară SWIFT, ceea ce va complica tranzacţiile derulate de cele trei bănci cu alte instituţii financiare.


Citeşte şi: Bombardamentele ruse fac dezastru în Ucraina! Oraşul Lvov a rămas în beznă totală – Black News

Înainte de a fi adoptate, sancţiunile propuse de Comisia Europeană trebuie să fie aprobate de guvernele statelor UE.

Cu toate acestea, executivul comunitar nu a propus o interdicţie completă a tranzacţiilor sau o îngheţare a activelor, cum a fost impusă altor bănci ruseşti în precedentele runde de sancţiuni, care au vizat inclusiv VTB, a doua mare bancă din Rusia.

De asemenea, Comisia Europeană s-a abţinut să propună sancţiuni împotriva Gazprombank, o instituţie financiară vitală pentru plata livrărilor de gaze ruseşti.

Citeşte şi: Cum s-a înșelat Occidentul atât de catastrofal în privinţa Chinei – Black News

Sistemul SWIFT, care transmite mesaje între mai mult de 11.000 de instituţii financiare şi companii, este un element central al sistemului financiar mondial şi incapacitatea de a accesa acest sistem limitează operaţiunile de zi cu zi ale unei bănci, precum ordinele de transfer între bănci.

Alte bănci ruseşti care începând din luna martie nu mai au acces la sistemul SWIFT sunt: VTB Bank PJSC, Bank Rossiya, Bank Otkritie, Novikombank, Promsvyazbank PJSC, Sovcombank PJSC şi VEB.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Dezastru pentru Rusia: În Ucraina a pierdut mai mulți soldați decât în al Doilea Război Mondial (Raport SUA)

Dezastru pentru Rusia: În Ucraina a pierdut mai mulți soldați decât în al Doilea Război Mondial (Raport SUA) Între 462.000 și 728.000 de soldați ruși...

Două treimi din instalațiile energetice avariate de ruși au fost repuse în funcțiune la Kiev

Două treimi din instalațiile energetice avariate de ruși au fost repuse în funcțiune la Kiev Kievul a reușit să restabilească două treimi din capacitatea sa...

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1...

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident În ciuda înțelegerilor de securitate și ale pachetelor de ajutor militar promise...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.