X

Comisia Juridică a Senatului SUA aprobă numirea judecătoarei Amy Coney Barrett la Curtea Supremă

Comisia Juridică a Senatului SUA a aprobat, joi, numirea într-un post la Curtea Supremă de Justiţie a judecătoarei Amy Coney Barrett, desemnată de preşedintele Donald Trump, deschizând calea unui vot în plen, în pofida boicotului senatorilor din cadrul Partidului Democrat, scrie mediafax.

Candidatura judecătoarei Amy Coney Barrett a fost aprobată de Comisia Juridică a Senatului SUA cu un raport de voturi de 12/0. Practic, toţi senatorii republicani din Comisia Juridică s-au pronunţat pentru numire, iar democraţii au boicotat votul, conform agenţiei Reuters.

Citește și : SUA condamnă recurgerea excesivă la forţă de către militari în Nigeria

“Este alegerea lor. Nu le vom permite să preia controlul”, a declarat preşedintele Comisiei Juridice, senatorul republican Lindsey Graham, referindu-se la decizia senatorilor democraţi de a boicota şedinţa.

“Este un moment extrem de important” penru conervatori, a precizat Lindsey Graham.

Citește și : Svetlana Tihanovskaia primeşte cu braţele deschise Premiul Saharov: ‘este o recompensă pentru poporul belarus’

La rândul său, liderul grupului Partidului Democrat din Senatul SUA, senatorul Chuck Schumer, a declarat că “procedura a fost o farsă de la început”.

Tags: Amy Coney BarrettLindsey GrahamsenatSUA
Categorii: Știrile zilei