X

Comisia Naţională a Partidului Republican din SUA, vizată de un atac cibernetic major în campania electorală din noiembrie

Comisia Naţională a Partidului Republican care a coordonat activităţile în scrutinul parlamentar a fost vizată de un atac cibernetic major în campania electorală desfăşurată înaintea alegerilor din noiembrie, iar autorităţile au fost înştiinţate, informează Fox News, scrie Mediafax.

“Comisia Naţională Republicană pentru Congres poate confirma că a fost victima unei intruziuni cibernetice efectuate de o entitate încă neidentificată”, a declarat purtătorul de cuvânt al organismului politic, Ian Prior.

Citește și : Top 100 Forbes cele mai puternice femei din lume: Angela Merkel conduce pentru al optulea an consecutiv

“Securitatea cibernetică a datelor comisiei are o importanţă foarte mare; imediat după depistarea intruziunii, Comisia Naţională Republicană a lansat o investigaţie internă şi a semnalat situaţia Biroului Federal de Investigaţii (FBI), care acum anchetează cazul. Pentru protejarea integrităţii investigaţiei, nu vom mai face niciun comentariu despre incident”, a precizat Ian Prior.

Statele Unite au organizat alegeri parlamentare parţiale la începutul lunii noiembrie.

Citește și : Matteo Salvini, acuzat de compromiterea unei operaţiuni a poliţiei din cauza unui mesaj pe Twitter

Tags: atac ciberneticcampania electoralăcongresFBISUA
Categorii: Știrile zilei