X

Comisia parlamentară de profil va mai denunța un acord încheiat pe platforma CSI

Comisia parlamentară de profil va propune denunțarea acordului privind colaborarea în domeniul pregătirii specialiștilor subdiviziunilor antiteroriste în instituțiile de învățământ ale organelor competente ale statelor membre ale Comunității Statelor Independente în ședința plenară a Parlamentului, potrivit Știri.md.

La ședința de astăzi a Comisiei politică externă și integrare europeană a fost aprobat avizul consultativ cu privire la denunțarea Acordului privind colaborarea în domeniul pregătirii specialiștilor subdiviziunilor antiteroriste în instituțiile de învățământ ale organelor competente ale statelor membre ale Comunității Statelor Independente, încheiat la Ashabat la 5 decembrie 2012.

Citește și : PAS cere modificarea Constituţiei, dar CCM-ul spune ‘pas’

Denunțarea Acordului este motivată de lipsa colaborării în domeniul pregătirii specialiștilor subdiviziunilor antiteroriste cu părțile contractante la acest acord, transmite Știri.md.

În calitate de instituție responsabilă de acest domeniu, Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a propus denunțarea acordului, având în vedere faptul că instituția nu a beneficiat de prevederile documentului și nu a delegat specialiști pentru efectuarea studiilor în spațiu CSI.

Potrivit notei informative, domeniul reglementat în cadrul Acordului poate fi asigurat la nivel bilateral, prin încheierea acordurilor cu statele partenere.

Citește și : Ani grei de închisoare pentru Veaceslav Platon în Rusia

Tags: acordCSIparlament
Categorii: Politică