X

Comisia Pre-Vetting: Ion Chirtoacă nu a promovat evaluarea reluată, întrucât nu întrunește criteriile de integritate financiară și etică

Comisia Pre-Vetting: Ion Chirtoacă nu a promovat evaluarea reluată, întrucât nu întrunește criteriile de integritate financiară și etică

Comisia Pre-Vetting a finalizat evaluarea reluată în privința judecătorului Ion Chirtoacă, candidat pentru funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) din rândul candidaților judecători. Potrivit Comisiei, candidatul nu a promovat evaluarea reluată, întrucât nu întrunește criteriile de integritate financiară și etică.

După emiterea deciziilor Curții Supreme de Justiție din 1 august 2023 și 29 ianurie 2024 prin care a fost dispusă reevaluarea a 22 candidați la poziția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii sau Consiliul Superior al Procurorilor, până în prezent, Comisia Pre-Vetting a finalizat/încheiat reevaluarea a 17 candidați, potrivit radiochisinau.md.

Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

Dintre aceștia, o candidată a promovat, 16 nu au promovat evaluarea reluată (inclusiv trei candidați pe motivul retragerii din concurs în timpul reevaluarii), iar într-un caz Comisia a încetat procesul de evaluare reluată.

În prezent, Comisia desfășoară evaluarea reluată a 5 candidați pentru funcția de membru în CSM.

Tags: CSMIon ChirtoacaPre-Vetting
Justiţie