Comisia Vaticanului de luptă împotriva pedocriminalităţii va instrui episcopi nou numiţi

Publicat:

Comisia Vaticanului de luptă împotriva pedocriminalităţii îşi va consolida colaborarea cu Dicasterul (ministerul) pentru Evanghelizare, pentru a instrui episcopii din diocezele foarte îndepărtate de Roma, relatează AFP, potrivit agerpres.

Papa Francisc a înfiinţat în 2014 Comisia Pontificală pentru Protecţia Minorilor pentru a lupta împotriva pedocriminalităţii în cadrul Bisericii Catolice. Această comisie va colabora acum cu Dicasterul pentru Evanghelizare în baza unui acord cu o durată de trei ani.


Citește și : Germania vea să îşi retragă sistemele Patriot din Polonia şi Slovacia

Comisia a fost recent ţinta unor critici dure după demisia în martie a celui mai influent membru al său, Hans Zollner, care a acuzat-o de probleme structurale şi de transparenţă.

“În timpul activităţii mele în comisie, am observat probleme care trebuiau rezolvate urgent şi care au făcut imposibilă continuarea misiunii mele”, a spus el.

Acordul anunţat vineri solicită Comisiei să colaboreze cu Dicasterul pentru a organiza cursuri de pregătire pentru episcopii nou numiţi.

Într-un interviu publicat de Vatican News, şeful comisiei, cardinalul american Sean O’Malley, a declarat că va ajuta diocezele “să dezvolte programe care să le permită să găzduiască victime”.

“Dacă am fi avut ocazia în trecut să fim informaţi despre protecţia (minorilor) şi să înţelegem (aceste probleme), istoria Bisericii ar fi fost alta”, a subliniat el.

Citește și : Biden îşi va anunţa candidatura pentru alegerile din 2024 săptămâna viitoare – VIDEO

“Întotdeauna încercăm să aducem cu noi un supravieţuitor, astfel încât noii episcopi să poată auzi direct efectele dramatice pe care aceste crime teribile le-au avut asupra vieţii lor”, a adăugat el.

Întrebat despre criticile aduse Comisiei, cardinalul O’Malley a declarat că atunci când a fost înfiinţată, în 2014, existau “aşteptări nerealiste cu privire la ceea ce acest grup de voluntari ar fi putut face pentru a rezolva problemele de agresiune sexuală în Biserică şi în lume”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat Regulamentul privind particularitățile organizării și implementării votului prin corespondență. Regulamentul...

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa Un tânăr de 28 de ani din raionul Sângerei, s-a înecat în lacul Neaufles-Saint-Martin din apropierea comunei...

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile Un american în vârstă de 58 de ani...

Grupul de Acţiune Locală „Plaiul Codrilor” devine tot mai atractiv pentru sectorul turistic

Grupul de Acţiune Locală „Plaiul Codrilor” devine tot mai atractiv pentru sectorul turistic Mai mulți ghizi din Republica Moldova au participat la turul de familiarizare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.