Comitetele olimpice africane, în favoarea prezenţei ruşilor şi belaruşilor la JO 2024

Publicat:

Comitetele olimpice africane s-au pronunţat în favoarea participării sportivilor ruşi şi belaruşi la Jocurile Olimpice de vară din 2024 de la Paris, cu ocazia Comitetului executiv al Asociaţiei comitetelor naţionale olimpice africane (ACNOA), sâmbătă la Nouakchott (Mauritania), informează AFP, potrivit agerpres

“Membrii noştri s-au pronunţat în unanimitate în favoarea participării sprortivilor ruşi şi belaruşi la toate competiţiile internaţioale”, a indicat ACNOA într-un comunicat dat publicităţii.


Citește și : Biden a fost operat cu succes de o leziune canceroasă ‘minoră’ a pielii

“Este vorba de a permite sportivilor şi belaruşi să participe ca neutri, fără niciun semn de identitate, la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024”, se mai arată în comunicat.

Comitele olimpice africane se aliniază astfel poziţiei Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) şi se alătură Consiliului olimpic al Asiei (COA), care a propus la finele lunii ianuarie reintegrarea acestor sportivi în competiţiile regionale precum Jocurile Asiei, exprimându-şi sprijinul faţă de poziţia CIO.

Sportivii ruşi şi belaruşi au fost interzişi de la majoritatea competiţiilor internaţionale după invazia armatei ruse în Ucraina, în februarie 2022, federaţiile internaţionale urmând “indicaţiile” CIO.

Însă Comitetul Internaţional Olimpic şi-a nuanţat de atunci poziţia şi a propus, la finele lunii ianuarie, o foaie de parcurs pentru a organiza revenirea acestor sportivi sub drapel neutru, cu condiţia ca aceştia “să nu fi susţinut activ războiul din Ucraina”.

Kievul a ameninţat imediat cu boicotarea JO 2024 în urma acestei propuneri, acuzând CIO că este “un promotor al războiului, crimei şi distrugerii”.

De atunci, un front a fost organizat în sprijinul Kievului, chiar dacă doar câteva state iau în considerare un boicot, precum Estonia şi Polonia.

Citește și : Exporturile de cereale ale Rusiei au explodat în ultimele luni

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.