X

Comitetul Executiv al Găgăuziei nemulțumit: Bugetul Găgăuziei va pierde circa 35 de milioane de lei

Comitetul Executiv al Găgăuziei nemulțumit: Bugetul Găgăuziei va pierde circa 35 de milioane de lei

Bugetul autonomiei găgăuze va avea mai puțini bani decât era planificat. Datorită  punerii în aplicare a deciziei Curții Constituționale a Moldovei. Anterior, acest subiect a fost evitat cu grijă în Comitetul Executiv al Găgăuziei.

„La 5 martie, Curtea Constituțională a Moldovei a luat o decizie definitivă privind restituirea TVA-ului și a accizelor, unde paragraful 4 prevede că accizele și TVA-ul plătite de agenții economici ai Găgăuziei în perioada 1 noiembrie – 22 februarie vor fi plătite de la bugetul Găgăuziei. În acest caz, avem control suma, care ulterior se poate modifica atât în ​​sus, cât și în jos, este de 35 milioane 451 mii 700 lei”, a declarat șefa departamentului financiar al Găgăuziei, Tatiana Doicheva, la un reuniunea Comitetului Executiv.

Ea a propus să se facă modificări în bugetul regiunii pentru acest an, rezervând suma necesară pentru plățile către întreprinderile găgăuze. Doar „după aceasta vom avea ocazia să ne îndeplinim obligațiile față de agenții noștri economici”.

Categorii: PoliticăȘtirile zilei