Comitetul olimpic australian cere o finanţare de două miliarde de dolari pentru JO 2032

Publicat:

Comitetul olimpic australian (AOC) a solicitat o finanţare de două miliarde de dolari australieni (1,33 milioane de dolari americani) în următorii zece ani pentru a obţine rezultate bune la Jocurile Olimpice din 2032 de la Brisbane, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Matt Carroll, directorul executiv al AOC, a sugerat guvernului său să dea sportului propriul minister şi să nu rămână ”vărul sărac uitat” în Departamentul de Sănătate.


Citeşte şi: Germania este paralizată de una dintre cele mai mari greve din ultimele decenii – Black News

”Planurile sportive de succes de-a lungul multor ani nu şi-au atins ambiţiile lor, pentru că au fost finanţate pentru a eşua. Sporturile se luptă între ele pentru o felie din tortul care se tot micşorează. Analiza noastră arată că… există un deficit de două miliarde de dolari australieni (1,33 miliarde de dolari americani) în finanţarea directă a sportului în următorii zece ani care ne duc la Brisbane 2032. Nu este suficient pentru a păstra actualele niveluri de performanţă sportivă, să nu mai vorbim de a maximiza oportunităţile pentru JO 2032”, a spus Carroll.

Australia va găzdui, de asemenea, Jocurile Commonwealth în statul Victoria în 2026, un moment cheie în producţia de medalii aşteptate de la o naţiune gazdă a Jocurilor Olimpice.

La JO 1956 de la Melbourne, Australia a fost a treia în clasamentul medaliilor după SUA şi Uniunea Sovietică, respectiv a patra la JO 2000 de la Sydney, după SUA, Rusia şi China.

Menţinerea Australiei în fruntea naţiunilor şi în 2032 este puţin probabilă fără o investiţie majoră în sport.

”Dacă nu se remediază această situaţie, Australia riscă insuccesul la Jocurile Commonwealth 2026, la Jocurile Olimpice 2032 şi Jocurile Paralimpice 2032, pentru că în casa noastră echipele vor fi subminate de inacţiune”, a adăugat Carroll.

Citeşte şi: Preşedintele Israelului cere oprirea ‘imediată’ a reformei judiciare – Black News

Institutul Australian al Sportului, cândva un pionierat în utilizarea ştiinţei sportului pentru a îmbunătăţi performanţa, are nevoie de asemenea de o finanţare crescută, a adăugat şeful AOC.

Carroll a cerut, de asemenea, o Declaraţie de Intenţie privind Sportul de la guvern, prin care să se recunoască sportul nu aduce doar victorii în recunoaşterea naţiunii la nivel de elită, dar şi joacă un rol major în combaterea unor tare sociale precum inactivitatea şi obezitatea.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

UNESCO încheie înscrierile din acest an pe Lista Patrimoniului Mondial cu 26 de noi situri adăugate

UNESCO încheie înscrierile din acest an pe Lista Patrimoniului Mondial cu 26 de noi situri adăugate Comitetul Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură...

Putin avertizează SUA că desfăşurarea de rachete în Germania poate provoca o criză ca în Războiul Rece

Putin avertizează SUA că desfăşurarea de rachete în Germania poate provoca o criză ca în Războiul Rece Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat duminică Statele...

Cantitatea de miere exportată s-a dublat de la început de 2024

Cantitatea de miere exportată s-a dublat de la început de 2024 În primele luni din 2024, apicultorii din Republica Moldova au reușită să exporte 1.898...

Atac cu acid în parcul central din municipiul Bălți

Atac cu acid în parcul central din municipiul Bălți Sursele susțin că bărbatul în vârstă de 50 de ani ar fi fost în stare de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.