X

Comitetul olimpic ceh susţine varianta interzicerii sportivilor ruşi şi belaruşi din competiţiile internaţionale

Comitetul Olimpic Ceh a anunţat că susţine propunerea ca sportivii ruşi şi belaruşi să fie excluşi din competiţiile sportive internaţionale atâta timp cât agresiunea Rusiei contra Ucrainei continuă, a spus vineri ministrul ceh de externe Jan Lipavsky, scrie DPA, potrivit agerpres.

Cu toate acestea, el a precizat că Cehia nu intenţionează să boicoteze Jocurile Olimpice de la Paris din 2024 dacă sportivilor din cele două ţări li se va permite totuşi să participe.

Citește și : Zelenski va deschide o conferinţă a miniştrilor sportului privind prezenţa ruşilor la Jocurile Olimpice din 2024

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al ministrului lituanian al Sporturilor a menţionat că preşedintele Zelenski a participat la o reuniune online cu alţi 35 de miniştri, unde s-a discutat despre posibilitatea interzicerii sportivilor din Rusia şi Belarus la JO 2024.

Oficialul lituanian a declarat că punctul de vedere al lui Zelenski a fost acela că sportivii din cele două ţări nu pot participa nici măcar sub drapel neutru la Olimpiada de anul viitor.

Citește și : O femeie a fost salvată în Turcia după ce a stat peste 100 de ore sub dărâmături

Tags: belaruscehiaJan Lipavskyparis
Categorii: Diaspora